Sperm kalitesi nasıl artırılır?

Günümüzde çocuk sahibi olmak bir hayli zorlaştı. Neredeyse her 6 çiftten 1'i çocuk sahibi olmakta zorlanıyor. Çocuk sahibi olmakta zorlanan çiftlerin yüzde 20'sinde ise sorun sperm sayısı ve kalitesi olarak karşımıza çıkıyor. Uzmanlar, beslenme listenize dahil edeceğiniz bazı besinler ile sperm sayısını ve kalitesini arttırabileceğinizi söylüyor.

Sperm kalitesi nasıl artırılır? - Sayfa 1

Çocuk sahibi olmak isteyen çiftlerde üreme fonksiyonları sağlıklı ve yeterli şekilde çalışması gerekir. Aksi bir durum yaşandığında ise genellikle sorunun 'kadın' kaynaklı olduğu düşünülüyor.

117
Sperm kalitesi nasıl artırılır? - Sayfa 2

Erkeklerin çoğu, sperm sayısının yetersiz olmasından kaynaklı bir sorun yaşanabileceğini düşünmüyor. Günümüzde her 6 çiftten 1’i çocuk sahibi olmakta zorluk yaşıyor. Bu sorunu yaşayan çiftlerin yüzde 20'si sperm kalitesi ve sayısı sebebi ile çocuk sahibi olmakta zorlanıyor. -
 
 

217
Sperm kalitesi nasıl artırılır? - Sayfa 3

Sperm kalitesi niye bozulur? 
Hava kirliliği, sigara dumanı, kötü ve dengesiz beslenme, aşırı stres gibi faktörler spermlerde hasara yol açıyor. Öte yandan serbest radikaller yani 'oksidatif stres' de spermleri olumsuz etkiliyor.

317
Sperm kalitesi nasıl artırılır? - Sayfa 4

Sperm kalitesini arttıracak besinler 
Kabak çekirdeği

Kabak çekirdeği önemli bir çinko kaynağıdır. 

417