Son dakika... Gölde feribot battı! 200 insan boğulmuş olabilir...

Feribotun alabora olduğu Tanzanya'daki Victoria Gölü'nde şimdiye kadar en az 42 ceset çıkarıldı, 200'den fazla insandan haber alınamıyor. Limana hayli yakın bir noktada batan feribotta kaç yolcu olduğu ise kesin olarak bilinmiyor.<br />

Son dakika... Gölde feribot battı! 200 insan boğulmuş olabilir... - Sayfa 1

Feribotun alabora olduğu Tanzanya'daki Victoria Gölü'nde şimdiye kadar en az 42 ceset çıkarıldı, 200'den fazla insandan haber alınamıyor. Limana hayli yakın bir noktada batan feribotta kaç yolcu olduğu ise kesin olarak bilinmiyor.

Son dakika... Gölde feribot battı! 200 insan boğulmuş olabilir... - Sayfa 2

Afrika'da üç ülkenin sınırının geçtiği Victoria Gölü'nde batan feribotta, 200 kişi boğulmuş olabilir.

Gölün Tanzanya tarafındaki Ukora ve Bugolora adaları arasında yolcu taşıyan feribot, alabora oldu. MV Nyerere adlı feribotun 400'den fazla yolcu taşıdığı açıklandı. Feribotla birlikte biletçi ve bilgileri kaydeden bilgisayarın da batması nedeniyle aslında kaç yolcu bulunduğu net olarak bilinmiyor.

Son dakika... Gölde feribot battı! 200 insan boğulmuş olabilir... - Sayfa 3

Kurtarma ekipleri şimdiye kadar en az 42 cesedi sudan çıkardı. Reuters haber ajansı, boğulanların sayısının 200'ü aşabileceğini bildiriyor.

Ekipler, 100 kişiyi ise sağ salim kurtarmayı başardı. Hastaneye kaldırılan yaralılardan 32'sinin durumu kritik.

Son dakika... Gölde feribot battı! 200 insan boğulmuş olabilir... - Sayfa 4

Reuters, feribotun limana hayli yakın bir noktada battığını duyurdu. Sosyal medyadan paylaşılan fotoğraflarda, yüzlerce kişinin kıyıya toplandığı ve feribottan gelecek haberi beklediği görülüyor.