Sokağa çıkma yasağında nereler açık nereler kapalı? Kimler yasaktan muaf?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'de korona tedbirleri kapsamında 29 Nisan'dan 17 Mayıs'a kadar iki buçuk hafta "tam kapanma" uygulamasına geçileceğini açıkladı. Sokağa çıkma yasağı muaf olanlar genelgede açıklandı! Tam kapanma ve kesintisiz sokağa çıkma yasağından muaf kişiler ve yerler nereler?

Sokağa çıkma yasağında nereler açık nereler kapalı?  Kimler yasaktan muaf? - Sayfa 1

Türkiye, koronavirüs tedbirleri kapsamında 29 Nisan Perşembe günü saat 19.00’da başlayarak 17 Mayıs sabah saat 05.00’e kadar 17 gün tam kapanacak. Peki tam kapanma ne anlama geliyor? Nereler açık, neler serbest olacak? Yasaklardan kimler muaf tutulacak? İşte Hürriyet'ten Fevzi Kızılkoyun'un haberine göre tüm detaylarıyla tam kapanma...

116
Sokağa çıkma yasağında nereler açık nereler kapalı?  Kimler yasaktan muaf? - Sayfa 2

RESTORAN, LOKANTALAR HİZMET VERECEK Mİ?

Restoran, lokanta, kafeterya, pastane gibi yeme-içme yerleriyle online yemek sipariş firmaları ramazan ayı sonuna denk gelen 13 Mayıs Perşembe gününe kadar 24 saat esasına göre sadece paket servis yapabilecek. Ramazanın bitmesiyle de saat 01.00’e kadar paket servis yapabilecekler.
 
 
 

216
Sokağa çıkma yasağında nereler açık nereler kapalı?  Kimler yasaktan muaf? - Sayfa 3

FIRINLAR AÇIK OLACAK MI?
Ekmek üretiminin yapıldığı fırın ve unlu mamul ruhsatlı işyerleri ile bu işyerlerinin sadece ekmek satan bayileri açık olacak.
 

316
Sokağa çıkma yasağında nereler açık nereler kapalı?  Kimler yasaktan muaf? - Sayfa 4

ŞEHİRLERARASI SEYAHAT NASIL YAPILACAK?
Tam kapanma süresince şehirlerarası seyahat zorunlu haller dışında yasak. Yurt içi uçuş ve seyahatlerde izin belgesi zorunlu olacak, HES kodu sorulacak. Uçak hariç şehirlerarası faaliyet gösteren toplu taşıma araçları, yolcu taşıma kapasitesinin yüzde 50’sini kabul edecek ve araçta yolcuların oturma şekli sosyal mesafenin sağlanması için 1 dolu-1 boş olacak.
 
 

416