Soğuk hava dalgası geliyor! 6 derece soğuyacak

Hava durumu tahmin raporu yayınlandı. Yayınlanan rapora göre hava sıcaklığı 4 ila 6 derece azalacak. CNN Türk Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, yeni soğuk hava dalgasının beklendiği güne dair son bilgileri paylaştı.

Soğuk hava dalgası geliyor! 6 derece soğuyacak - Sayfa 1

CNN Türk Meteoroloji Danışmanı Orhan Şen canlı yayında şu ifadeleri kullandı:

Yağışlı bir hava kütlesi girdi batıdan itibaren. Trakya'da, Edirne, Kırklareli, Balıkesir, İzmir ve Muğla yani Bodrum, Marmaris dahil olmak üzere Antalya'nın batısına kadar kuvvetli yağışlar var. Biraz önce İstanbul'da gök gürültüsü başladı, güney ilçelerde yağmur başladı.

110
Soğuk hava dalgası geliyor! 6 derece soğuyacak - Sayfa 2

Gök gürültülü bir yağış göreceğiz burada. Batı bölgelerimizde... Ege, İç Ege'de, Karadeniz bölgesinde Sinop'tan batısına Marmara bölgesi ve Akdeniz bölgesinin batısı... Bu bölgelerde etkili olacak.

Şimdiye kadar yağmur almayan, neredeyse 3-4 aydır yağmur almayan Muğla, Denizli buralarda da yağış olacak. Bu güzel bir Haber.

210
Soğuk hava dalgası geliyor! 6 derece soğuyacak - Sayfa 3

Bodrum - Marmaris civarlarında rüzgar kuvvetli. Ara sıra fırtına şeklinde esecek gibi görünüyor. Ve oralarda gök gürültülü sağanak yağışlar var. Yani yıldırım, dolu, her ihtimal olacak. Oradakilerin biraz tedbir almaları lazım denizde veya karada.

310
Soğuk hava dalgası geliyor! 6 derece soğuyacak - Sayfa 4

"İSTANBUL'DA 17 DERECEYE DÜŞECEK"

İstanbul'da bugün bu saatlerde başladı yağmur. Gece biraz daha hızlanacak, artacak gök gürültülü sağanak yağış olarak. Yarın sıcaklıklar 5-6 derece düşecek kuzey bölgelerde. Yani bugün 22 derece ise 17 dereceye falan düşecek İstanbul'da. O yüzden giyimimize kuşamımıza dikkat etmemiz gerekecek.

410