Soframızdaki 10 doğal afrodizyak!

Libido üzerinde etki yaparak cinsel isteği artırıyorlar.

Soframızdaki 10 doğal afrodizyak! - Sayfa 1

Cinsel isteği artıran yiyecek ve içeceklerle ilgili birçok efsane var. Bunlardan birine göre, Yunan Aşk Tanrıçası Afrodit, her gece birlikte olduğu seçilmiş erkeklere, cinsel güçlerini artırıcı ve uyarıcı bitkisel içecekler ve karışımlar hazırlarmış. 

115
Soframızdaki 10 doğal afrodizyak! - Sayfa 2

Bu nedenle cinsel isteği ve cinsel gücü uyarıcı ve artırıcı etkisi olan yiyeceklere 'afrodizyak' adı verilmiş. Yüzyıllardır farklı kültürlerdeki insanlar, çeşitli yiyeceklerle cinsel yaşamlarını iyileştirmeye çalışmışlar; ilaçlar, iksirler, macunlar hazırlamışlar. Doğu ülkeleri cinsel isteği artıracak formüllerin mucidi olmuş ve bu konuda dünyaya öncülük etmiş. Ginsengin afrodizyak olarak kullanımı Çinlilere kadar gider. 

215
Soframızdaki 10 doğal afrodizyak! - Sayfa 3

Romalılar ve Yunanlılar adam otunu, Araplar salep otunu, Hintliler sarımsağı, İngilizler birayı, İtalyanlar zencefili, İsveçliler haşhaş tohumunu, Fransızlar vanilyayı afrodizyak olarak kullanmışlar. Hatta Güneydoğu Asya’da kınkanatlı böcekler, Meksika'da tahtakuruları, Afrika'da kaplan testisi afrodizyak olduğu düşünülerek yenmiş.

315
Soframızdaki 10 doğal afrodizyak! - Sayfa 4

Tüm hücrelerimizle birlikte cinsel sistemimizi güçlendirip canlandıran ve organik işlevlerimizi destekleyen bu maddelerin etkileri iki şekilde olur: Bazı maddeler libido üzerinde etki yaparak cinsel isteği artırır. 

415