için kaldı

YSK Başkanı Yener açıkladı: Erdoğan yeniden cumhurbaşkanı

Türkiye, cumhurbaşkanını seçmek için ikinci kez sandık başına gitti. Cumhur İttifakı’nın adayı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeniden cumhurbaşkanı seçildi.

F5HABER F5HABER
YSK Başkanı Yener açıkladı: Erdoğan yeniden cumhurbaşkanı

Türkiye bugün cumhurbaşkanını seçmek için ikinci kez sandık başına gitti. Cumhur İttifakı’nın ortak adayı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmî olmayan sonuçlara göre yüzde 52,14 oy ile cumhurbaşkanı oldu. Kemal Kılıçdaroğlu yüzde 47,86 oy aldı.

Recep Tayyip Erdoğan’ın cumhurbaşkanı seçildiğini açıklayan Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Ahmet Yener, “Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın cumhurbaşkanı olarak seçildiği görülmüştür” diye konuştu. 

Türkiye, cumhurbaşkanını seçmek için ikinci kez sandığa gitti

14 Mayıs’taki seçimlerde Kemal Kılıçdaroğlu yüzde 44,88, Recep Tayyip Erdoğan yüzde 49,51, Sinan Oğan yüzde 5,17, yarıştan çekilen Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce yüzde 0,44 oy almıştı.

Erdoğan 14 Mayıs’ta AK Parti Genel Merkezi balkonunda konuşma yapmıştı. 

Erdoğan, “14 Mayıs seçimleri, gerek kurulan ittifakların mahiyeti gerek bu ittifaklara verilen gizli-açık desteklerin kaynakları itibarıyla siyasî tarihimizde ayrı bir öneme sahip olmuştur” demişti.

Sinan Oğan’dan destek

ATA İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan, ikinci tur seçimlerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’a desteğini açıklamıştı. Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ise Kemal Kılıçdaroğlu’nu desteklemişti.

SONRAKİ HABER