Yıldırım'dan İmamoğluna: 'Amigolukla başkanlık olmaz'

Mansur Yavaş'ın soyadı gibi yavaş hareket ettiğini bütün süreçlerin tamamlanmasını beklediğini belirten Binali Yıldırım, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı'nı tebrik etti. Ekrem İmamoğlu'nun maça gitmesine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Yıldırım "Tasvip etmiyorum, amigolukla başkanlık olmaz" diye konuştu.

F5HABER F5HABER
Yıldırım'dan İmamoğluna: 'Amigolukla başkanlık olmaz'

Ekrem İmamoğlu'nun futbol maçlarına gitmesine ilişkin görüşlerinin sorulması üzerine Binali Yıldırım, "Amigolukla başkanlık olmaz. Başkanlığı verecek olan YSK'dır. Seçimden sonraki sürecin sonuçlanmasını sükunetle beklemelidir." dedi.


31 Mart yerel seçimleri sonucunda mazbatasını alan belediye başkanları görevine başlarken, İstanbul'un akıbeti hala belli değil.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım ise basın açıklaması yaparak İstanbul'da seçim sonucuna itirazlarla ilgil açıklama yaptı.

İkinci toplantısını yaptığını belirten Binali Yıldırım, "Bu seçimlerin bu hale gelmesini körükleyen rakip adaydır. Yoksa bu itiraz süreçleri her dönemde olmuş ve sükûnet içinde değerlendirilip karar bağlanmıştır.

"SORUMLULUK BU"
Mansur Yavaş soyadı gibi yavaş hareket etmiş, bütün süreçlerin tamamlanmasını beklemiş ve kendisine belediye başkanı olduğuna dair belge verilmiş ondan sonra Anıtkabir'e gitmiş ve görevine başlamış. Ben tebrik ediyorum. Sorumluluk taşıma bu.

"TRİBÜN TRİBÜN DOLAŞACAĞINA BENİM GİBİ BEKLESİN"

Seçimlerin bu hale gelmesini körükleyen rakip adaydır. Bu itiraz süreci her seçimde olmuştur. İki örnek var elimizde Mansur Yavaş soyadı gibi yavaş hareket etmiş, süreçlerin tamamlanmasını beklemiş ve kendisine belediye başkanı olduğuna dair belge verilmiştir.

"BU SEÇİM MURDAR OLMUŞ BİR SEÇİMDİR"

Ben tebrik ediyorum, sorumluluk taşımak bu. Keşke sayın İmamoğlu da bunu yapsaydı. Tribün tribün dolaşacağına sakin sakin oturup benim gibi sonuçları bekleseydi. Bu benim ikinci toplantım. Bu sayımlarda o kadar eksikler olduğunu gördük ki insan hayrete düşüyor. Bu seçim murdar olmuş bir seçimdir. Murdar olmuş etin kavurması olmaz."

"AMİGOLUKLA BAŞKANLIK OLMAZ"

(İmamoğlu'nun maça gitmesi) Ben bunu doğru bulmuyorum. Amigolukla başkanlık olmaz. Başkanlığı verecek olan YSK'dır. Seçim sonrası sürecin sonuçlanmasını beklemek gerekir. Bunun dışında yapılacak her türlü taşkınlık toplumsal gerginlik sürece zarar verir.

(Bakanlarla görüşme iddiası) Ben AK Parti'de başbakanlık yaptım. Genel Başkanım ve bakanlarla her zaman görüşürüm. Bunu daha önce de ben açıkladım. Buradan yola çıkarak YSK'yı etkileme gibi bir ithamda bulunmak akla ziyan bir iştir."
SONRAKİ HABER