için kaldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İlker Başbuğ'un sözlerine tepki: Yazıklar olsun, gereği yapılacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Afrin harekâtı siyasete konu edilmemeli' diyen eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'a"Yazıklar olsun gereği yapılacak" değerlendirmesinde bulundu.

F5HABER F5HABER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İlker Başbuğ'un sözlerine tepki: Yazıklar olsun, gereği yapılacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'un, "Afrin siyasete alet edilmesin" açıklamasıyla ilgili "Ben bunu az önce duydum ve bir Genelkurmay Başkanı'ndan, emekli de olsa, böyle bir açıklamayı duymak, bizler için büyük bir talihsizliktir. Bir defa, siyasete alet edildiğini söylemek onun haddine mi? Yazıklar olsun, gereği yapılacak" değerlendirmesinde bulundu.

İLKER BAŞBUĞ NE DEMİŞTİ?

Eski Genelkurmay Başkanı Başbuğ şöyle konuşmuştu: "Afrin'de Mehmetçik çatışıyor, askerimiz çatışıyor, şehit oluyor. Asker çatışırken, şehit olurken siyasidir falan gibi söylemlerin tartışılma zamanları değil. Asker canını almış, görevini almış, görev için çatışıyor. Şehit oluyor, kanını akıtıyor. Böyle konuların gündeme getirilmesini doğru bulmuyorum. Türkiye geleceğin güçlü bir devleti olacak. Bugün de durumumuz zaten ortada, böyle bir devlet varken, siz küçük emeller peşinden gidip bunu YPG'ye, PYD'ye adeta Türkiye karşısında böyle bir tartışılması bile çok rahatsız ediyor. Bu rahatsız edici bir şey, bu mukayese edilecek, karşılaştırılacak bir konu değil. Bunu daha evvelde söyledik, ümit ediyorum sağduyulu hareket, sağduyulu bu olaya bakış nerede? Amerikan Birleşik Devletleri başta olmak üzere hakim olur ve bu yanlış maceradan vazgeçilir. Çünkü aynı şey devam ederse bakın Amerika Birleşik Devletleri çok şey kaybeder."

ŞEHİDE HACİZ İŞLEMİ

Şehit Musa Özalkan'a yönelik haciz işlemiyle ilgili Erdoğan, " Şehidimize yapılan saygısızlıktır. Gerekli talimatlar verildi. Terbiyesizliği yapan hakkında gereken yapılacak. Bu kimsenin haddine değil. Devlet böyle acze düşemez."" diye konuştu.

KARDAK'TA BOTLARIN ÇARPIŞMASI

Ege Denizi'nde, Kardak kayalıkları açıklarında Türk ve Yunan sahil güvenlik botları arasında gerginlik yaşandığı iddia edildi.

Yunan basınında yer alan iddialara göre bir Türk sahil güvenlik gemisi, Yunan sahil güvenlik botuna çarptı.

Erdoğan, bu konuda "Dün akşam öyle bir sıkıntı oldu sorun yaşanmadı" diye konuştu.

SONRAKİ HABER