Üç lider aynı masada: Prag'da tarihi kare! Aliyev ve Paşinyan ile bir araya geldi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa Siyasi Topluluğu Toplantısına katılmak için Çekya'da. Erdoğan zirve öncesi Ermenistan Başbakanı Paşinyan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile görüştü. Liderler zirve kapsamında aile fotoğrafı çektirdi.

F5HABER F5HABER
Üç lider aynı masada: Prag'da tarihi kare! Aliyev ve Paşinyan ile bir araya geldi

Avrupa Siyasi Topluluğu'nun ilk toplantısı Çekya'nın başkenti Prag'ta yapılıyor. 

27 Avrupa Birliği (AB) ülkesinin yanı sıra AB üyesi olmayan 17 Avrupa ülkesinin davet edildiği toplantıda Türkiye'yi Cumhurbaşkanı Erdoğan temsil ediyor. 

Sabah saatlerinde özel uçak "TUR" ile Prag'a giden Erdoğan, ziyareti sırasında ülke liderleriyle de görüşmeler yapacak.

Bu kapsamda Erdoğan, zirve öncesi Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile bir araya geldi.

Liderler zirve kapsamında aile fotoğrafı çektirdi.

Üç lider aynı masada: Prag'da tarihi kare! Aliyev ve Paşinyan ile bir araya geldi - Resim : 1

13 YIL SONRA BİR İLK

Türkiye ve Ermenistan arasında en son en üst düzey görüşmeler 2008 senesinde dönemin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Türkiye-Ermenistan futbol maçını izlemek üzere Erivan’a gitmesi ve dönemin Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan’ın 2009’da Bursa’da oynanan ikinci maça gelmesi vesilesiyle gerçekleşmişti.

ZİRVE PROGRAMI

Ziyaret çerçevesinde Erdoğan, Barış ve Güvenlik Konulu Yuvarlak masa toplantısına katılacak. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile görüşecek olan Erdoğan, İspanya Başbakanı Pedro Sanchez'i kabulünün ardından, AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ve Çekya Başbakanı Petr Fiala ile üçlü görüşme gerçekleştirecek. 

Üç lider aynı masada: Prag'da tarihi kare! Aliyev ve Paşinyan ile bir araya geldi - Resim : 2

Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplantının yapılacağı Prog Şatosu'na gelişinde Çekya Başbakanı Petr Fiala tarafından karşılandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin Prag Büyükelçiliğine de bir ziyarette bulundu. Öncesinde ise kendisine sevgi gösterisinde bulunan gurbetçilerle sohbet eden Erdoğan, hatıra fotoğrafı da çektirdi.

Ziyaretinde Erdoğan'a Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da eşlik ediyor.

SONRAKİ HABER