Türkiye'nin İdlib planı ne olacak?

Esad zulmü ve Rus bombardımanı nedeniyle evlerini terk etmek zorunda kalan yüz binlerce insan İdlib'de. Yaşanan insanlık felaketinin yanı sıra, muhalefet ile rejim arasında el değiştiren alanlardan, sahadaki askeri hareketlilikten ve karşılıklı hamlelerin tırmandırmakta olduğu gerilimde İdlib krizini diplomatik yollardan çözme girişimleri sürüyor. Yaşanan krizde Moskova ve Ankara'nın nasıl bir ara yol bulacağı ve Türkiye'nin İdlib planı merak ediliyor. 

F5HABER F5HABER
Türkiye'nin İdlib planı ne olacak?

İntell 4'te yer alan habere göre; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cuma namazı çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtlayarak, İdlib’te yoğun çatışmaların sürdüğüne vurgu yaparak, “Ben buna savaş diyebilirim, şu anda orada devam ediyor.” diyerek Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşeceğini söylemişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamasının ardından beklenen İdlib görüşmesi gerçekleşti. İki lider arasında telefonda gerçekleşen görüşmeye ilişkin İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada; her iki lider tüm müzakereler sonucunda imzalanan anlaşmalara bağlı olduklarını bildirirken, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Soçi Mutabakatının uygulanmasının önemini vurguladığı belirtildi.

TÜRKİYE İDLİB’DE NASIL BİR YOL HARİTASI ÇİZECEK?

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin görüşmesinin hemen ardından hem Rus hem de Suriye haber ajansları, sosyal medya üzerinden İdlib’de Türk askerlerine yönelik saldırıların görüntülerini servis ederken Rus Uzmanlar, “Moskova’nın Ankara'yı İdlib sorununun askeri olarak çözülemeyeceğine ikna etti.” iddiasıyla gündeme geldi.

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

SONRAKİ HABER