Teknoloji devlerine yaptırım uyarısı

Türkiye’de temsilci bulundurmasını zorunlu kılan yasa hakkında konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Twitter, Facebook gibi şirketler için gerekli adımların atılacağını söyleyerek “Bu konuda ne gerekiyorsa yapacağız. Önümüzde aşamalı bir süreç var ve sonuna kadar gidilecek. Yani neden bu kadar ısrar ediyorlar anlamıyoruz. Farklı beklentilere girmeleri çok yanlış. Burası da bir kurallar ülkesi sonuçta” dedi.

F5HABER F5HABER
Teknoloji devlerine yaptırım uyarısı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, sosyal medya devlerinin Türkiye’de temsilci bulundurmasını zorunlu kılan yasa hakkında konuştu.

Hürriyet’e konuşan Bakan Karaismailoğlu, sosyal medya devlerine şöyle seslendi:

Önümüzde aşamalı bir süreç var. Biz ne gerekiyorsa yapacağız. Farklı beklentilere girmek çok yanlış. Neden böyle yapıyorlar anlamıyorum ama burası da bir kurallar devleti. Yasa yürürlüğe girdi ve uymayanlara bazı yaptırımlar var. Temsilci bulundurmak zorundalar. Şimdi bekleyeceğiz. Her aşama ne gerektiriyorsa birer birer yapacağız. Yani yasanın getirdiklerini sonuna kadar uygulayacağız. Umarım iş oraya kadar gitmez. Aynı zamanda da arkadaşlarımız bu platformlarla görüşmelerini hala sürdürüyorlar. O konuda devam eden bir süreç var. İletişim sürüyor.
Sosyal medya yasasıyla 1 milyondan fazla kullanıcısı olan Twitter, Facebook, Instagram gibi şirketler Türkiye’de temsilcilik açması zorunlu hale geldi. Buna uymayan şirketleri bir dizi ceza bekliyor. Buna bant genişliğini daraltmak da dahil.

 

SONRAKİ HABER