Ünal: Herkese açık bir şekilde kendi parmağına sahip çıkmasını öneriyoruz

AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal'dan CHP'li Özgür Özel'e çok sert 'parmak' tepkisi geldi. Ünal "Grup Başkanvekilliği soytarılık yapma yeri değildir. Seçilmiş Cumhurbaşkanınan parmak sallama yeri değildir. Herkese o parmağa sahip çıkmasını öneriyoruz. O parmağın arkasındaki irade o parmağın sahibine ait değildir. Böyle bir terbiyesizlik, hadsizlik edepsizlik olamaz. Bunu asla kabul etmeyiz" dedi. CHP'li Özgür Özel'den jet yanıt geldi "Tehditleri, şantajları vız gelir, tırıs gider"

F5HABER F5HABER
Ünal: Herkese açık bir şekilde kendi parmağına sahip çıkmasını öneriyoruz

AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK), Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı.

AK Parti Genel Merkezi'ndeki toplantı, saat 15.30'da başladı.

Toplantı devam ederken AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal açıklama yapıyor.

Ünal'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

"YSK da seçim takvimini oluşturmaya başladı. Biz dün MYK toplantımızda da partimizin yapacağı çalışmaları gözden geçirdik. Dünkü 23 Nisan özel oturumu tam bir ibretlik durum oluşturdu. TBMM'nin 20 Temmuz'da aldığı kararı TBMM çatısı altında konuşan bir genel başkanının sivil darbe olarak nitelendirmesi kontrollü darbe olarak nitelendirmesi zaten her şeyi özetleyen bir durum. Grup başkanvekilliği soytarılık yapma yeri değildir, bu ülkenin seçilmiş Cumhurbaşkanı'na parmak sallama yeri değildir. Bir siyasi hareketin liderine cumhurbaşkanına birilerinin parmak sallama haddi yoktur. Herkese o parmağa sahip çıkmasını öneriyoruz. O parmağın arkasındaki irade o parmağın sahibine ait değildir. Kime yaslanarak o parmağı salladıklarını biz çok biliyoruz. O sallanan parmak bu aziz millete sallanmış demektir. Böyle bir terbiyesizlik edepsizlik olamaz. Bunu asla kabul etmeyiz.

ÖZGÜR ÖZEL'DEN JET YANIT

CHP Grup Başkanvekili Özel, "
"Kendisini polemik konusu yapmamalı, tehdit etmemeli, taraf tutmamalı, bir partiye genel başkanlık yapmamalıdır. Bir partinin genel başkanıysanız, siyaseti sürekli terörize ederseniz, birilerini sürekli şeytanlaştırırsanız, birileri size cevabı verir. Biz ülkenin tarafsız, seçilmiş, bağımsız cumhurbaşkanına değil ama o cumhurbaşkanlığından partili cumhurbaşkanlığı ayıbına ülkeyi taşıyan Adalet ve Kalkınma Partisi'nin cumhurbaşkanına ve onun tek adam rejimine karşı onları göstermeye devam edeceğiz. Bundan kimse geri duracağımızı, tehditlerden yılacağımızı, hedef göstermelerle bizi susturabileceklerini düşünmesin. Öyle olsaydı siyaset yapmazdık, CHP'de olmazdık. Tehditleri, şantajları vız gelir, tırıs gider. Saldıracaklarmış. Hedef gösteriyor. Yapsınlar. Milletimiz görür, gerekli cezayı verir. Arkamızdaki milli iradenin bu tecelligahına gideriz, görevimizi yaparız, kimseden korkmayız. Söylediğimiz sözlerin de arkasında dururuz." dedi.


KILIÇDAROĞLU'NA TEPKİ

Bugün kalkmış Hazreti Musa olmaktan bahsediyor, bizi 'firavun' diye nitelendiriyor. Firavunu bilmez, Musa'yı bilmez. Musa olmak ne demektir bunu bilmez. Kendisinden Musa olmaz, kendisinden firavun da olmaz çünkü firavun da bir şahsiyettir. Kendisinden olsa olsa Musa'nın kavmine ihanet eden Samira olur. SSK Genel Müdürlüğü döneminde insanlar hastaneye girmek için 25 bin lira ödeyip galoş alıyorlardı. Henüz biz iktidar olmamıştık liradan 6 sıfır atılmamıştı. Bu 25 bin liradan yola çıkarak faizlerine nerede olduğunu Türk parasının nasıl pul olduğunu o dönemde durum buyken bizim dönemimizi faizcilikle itham ediyor. Bu da kabul edilebilir bir şey değil. Kasetle gelen 15 Temmuz kaçkını birisinin kayığından bahsediyoruz birileri bu kayığa binmek istiyorsa onlara da ayrıca hayırlı olsun diyoruz. MKYK bazı işlerini Seçim İşleri Başkanlığı'na devretmiştir.

"ADAYLIK BAŞVURULARINI BUGÜN İTİBARİYLE BAŞLATIYORUZ"

2 Mayıs Çarşamba günü temayül sonuçlarının tasnifini gerçekleştirceğiz. Bugün itibariyle partimize adaylık başvurularını başlatıyoruz. Erkek adaylardan 6 bin lira aidat alınacak.

SORU-CEVAP

(BBP ile görüşme) Biz daha önce hem Cumhurbaşkanımız tarafıdan defalarca görüşmeler konusunda herkese kapımızın açık olduğunu ifade ettik. BBP'nin bir deklerasyonu oldu. BBP'nin Cumhur İttifakı'nı desteklediği yönünde açıklamaları oldu. Bugün Sayın Destici ile Sayın Elitaş ve benim görüşmemiz gerçekleşecek. Şu anda netleşmiş bir ittifak çerçevesi yok. MHP ile de bir ittifak çerçevesi oluşturacağız. Ama şu anda HÜDA PAR ve Demokrat Parti ile planlanmış bir görüşme söz konusu değil.

15 VEKİLİN İYİ PARTİYE GEÇMESİ

Güneş Motel vakası mahşeri vicdanda yara açtı. Böyle bir şey olduığunda herkes Güneş Motel'i hatırladı. İnsan kendi iradesinin seçilmiş milletvekilinin böyle bir pazarlığın içinde olmasından rahatsızlık duyuyor. Parasız olmadığı zaman kirli olmuyor mu? Biz burada ahlaki bir sorun gördüğümüz için sert tepki verdik. Bir panik durumu varsa erken yakalandık diyen anamuhalefetin var. Bizim her şeyimiz hazır. Biz hep sahadayız. Bizim saha ile kampanya ile kurduğumuz iletişimin sorunu yok. Biz her şeyi kamuoyu önünde yaptık. Hala gizli kapaklı işler çeviriyorlar. Bunlar bu milletin gözü önünde olmalıdır. Bizim milletten kaçıracak bir şeyimiz yok. Siz niye gizli kapaklı yapıyorsunuz? Üstelik 15 vekile 'Haydi istifa et' diyorsunuz. Dün gördük İYİ Parti'nin koltuğuna oturmadılar. Bunu söylediğimiz zaman niye kızıyorsunuz? Hem ilkeli ittifak diyeceksiniz hem kiralık işler yapacaksınız. O milletvekillerinin o gün gözyaşlarında gördünüz. Hangi tehditle gönderildilerse sessiz ve derinden ağlıyorlardı.

AK PARTİ'NİN SEÇİM KAMPANYASI

Cumhurbaşkanımız 6 Mayıs'ta manifestomuzu paylaşacak.

Biz bir çok ilde mitinglerimizi gerçekleştirdik. Bizim temel stratejimiz gönüllere girmeden sandıktan çıkamazsınız. Demokrasi milletin rızasını alma işidir. Ramazan kampanya için büyük kıymet. Gönüllere girmek, her bir adayımızın Ramazan boyunca vatandaşlarımızla hasbihal etmesi başlı başına kıymetli bir şeydir. Sloganlarımız olacak, müziklerimiz olacak, reklamlarımız olacak. Hepsi yapılacak. Öncelikli olarak Ramazan'da kimseyi rahatsız etmeden Ramazan ayımızı ifa edeceğiz.

ABDULLAH GÜL'ÜN OLASI ADAYLIĞI

Bununla ilgilenmiyoruz. Biz dedikodularla siyaset yapmıyoruz. Çıkarlar açık ve net bir ifade söz konusu olursa o zaman siyasetimizin gündemine girer. Görüşmelerle ilgili bir bilgimiz söz konusu değil. Biz işimize bakıyoruz.

ERDOĞAN, ARINÇ İLE GÖRÜŞECEK Mİ?

Herhangi bir şekilde ne MKYK'mızın ya da genel başkanımızın bizimle paylaştığı böyle bir bilgi söz konusu değil. MKYK ile böyle bir bilgi paylaşımı olmadı.

SONRAKİ HABER