için kaldı

Soylu açıkladı: Tek bir şart gerçekleşirse sokağa çıkma yasağı gündeme gelecek

'Evde kal' uyarılarına rağmen güneşli havanın etkisinin göstermesiyle halk, soluğu park ve bahçelerde aldı. 65 yaş üstüne uygulanan sokağa çıkma yasağının genel hale dönüştürülüp dönüştürülmeyeceği konusu hükumetin de gündeminde. Hürriyet gazetesinin yazarı Abdulkadir Selvi'ye konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Dinamik bir süreç. Süreci takip ediyoruz." dedi.

F5HABER F5HABER
Soylu açıkladı: Tek bir şart gerçekleşirse sokağa çıkma yasağı gündeme gelecek

Abdulkadir Selvi, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya Türkiye genelinde sokağa çıkma yasağı ilan edilip edilmemesini sordu, açıklamalarını Hürriyet'teki köşesine taşıdı.

Soylu "'Evde kal' çağrılarına çok büyük destek geldi. Bunun yaygınlaştırılması yönünde bir çalışma var mı?" sorusuna verdiği yanıtta, "Dinamik bir süreç. Süreci takip ediyoruz. Şimdiye kadar attığımız adımların, aldığımız kararların sonucunu takip ediyoruz. Bu işin başından itibaren hareketliliği azaltmaya, sosyal mesafeyi arttırmaya çalışıyoruz. Minimum mobilizasyon ve sosyalizasyon. Hedefimiz budur. Şu ana kadar da bu hedefi tutturduğumuzu düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

Selvi'nin "Soylu dinamik bir süreç dedi" başlığıyla bugün yayımlanan yazısının ilgili bölümü şöyle:

Selvi: “Evde kal” kampanyasına rağmen halkımızın bir bölümünün İstanbul başta olmak üzere bazı şehirlerde sokağa çıkmaya devam ettiği gözleniyor. Türkiye genelinde sokağa çıkma yasağı ilan edilmesi gündemde mi?

Soylu: “Dinamik bir süreç. Süreci takip ediyoruz. Şimdiye kadar attığımız adımların, aldığımız kararların sonucunu takip ediyoruz. Bu işin başından itibaren hareketliliği azaltmaya, sosyal mesafeyi arttırmaya çalışıyoruz. Minimum mobilizasyon ve sosyalizasyon. Hedefimiz budur. Şu ana kadar da bu hedefi tutturduğumuzu düşünüyoruz.”

SONRAKİ HABER