Selvi: Sadece kabinede değil AK Parti'de köklü değişim olacak

Erdoğan’ın seçim yenilgisinden sorumlu tuttuğu AK Parti yöneticilerine tırpan vuracağı beklentisi Ankara kulislerinde konuşuluyor, ancak Abdulkadir Selvi bunun yalnızca bu kadarla kalmayacağına işaret ederek Erdoğan'ın "temel politikalarda köklü değişime" gideceğini belirtiyor.

F5HABER F5HABER
Selvi: Sadece kabinede değil AK Parti'de köklü değişim olacak

Ülkenin beş büyük şehrinin muhalefet tarafından yönetilecek olmasıyla sonuçlanan seçimler Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın politikasını etkileme potansiyeli taşıyor.

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi seçim sonuçlarına ilişkin " Mesaj alındı mı?" başlığıyla bugün yazı kaleme aldı. AK Parti'ye bir takım uyarılarda bulunan Selvi son kulis bilgilerini de okuyucularıyla paylaştı. 

KÖKLÜ DEĞİŞİM GELİYOR

"23 Haziran seçimleri siyasette yeni dengeler oluşturdu." değerlendirmesinde bulunan Selvi  "Türkiye artık 23 Haziran öncesi Türkiye değil. Yeni güç dengeleri oluştu. Bundan sonraki süreçte Ekrem İmamoğlu ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın hamlelerini çok dikkatli bir şekilde takip etmek gerekiyor. 23 Haziran’da sandıktan YSK’nın iptal kararına tepki çıktı. Ancak bu sonuçları sadece AK Parti’ye tepkiyle izah etmeye çalışmak yetersiz kalır. Birkaç seçimdir sandık çok güçlü bir değişim sinyali veriyor. Olay sadece AK Parti yönetiminde ve kabinede yapılacak bir takım değişikliklerle geçiştirilebilecek gibi gözükmüyor. Erdoğan’ın temel politikalarda köklü değişimleri gerçekleştirmesi bekleniyor. Çünkü millet, seçimlerde verdiği değişim mesajının gereğinin yerine getirilmesini bekliyor. Değişmeyen tek şey değişimin kendisidir. Eğer siz değişimin gereğini yerine getirmezseniz, millet sizi değiştirir." ifadelerini kullandı. 

1 KASIM HESABI YAPTILAR

"7 Haziran seçimlerinde de halk AK Parti’yi uyarmıştı." diyen Selvi   "Seçimden sonra hükümet kurulamadı, PKK hendek savaşlarını başlattı. Bu tablo karşısında millet, 1 Kasım seçimlerinde AK Parti’yi tekrar iktidar yaptı. 23 Haziran seçimleri için AK Partililer aynı şeyin tekrarlanmasını bekliyorlardı. Ancak yanıldıkları bir nokta oldu." yorumunda bulundu.

BU KEZ ALTERNATİF ORTAYA ÇIKTI

Uyarılarına devam eden Selvi "O zaman muhalefetin yaptığı hataları bu kez AK Parti yaptı. Ayrıca o zaman bir alternatif yoktu. Bu kez alternatif ortaya çıktı. Demem o ki, güçlü bir değişim dalgası var, 2023 uyarılarımı dikkate alın." ifadelerine yer verdi. 

SONRAKİ HABER