Selvi "AB toplantısında bakanlar ne talimat verdi?"

Türkiye'nin Avrupa Birliğine katılım sürecinin mekanizmalarından biri olan Reform Eylem Grubu, 3 yıllık aradan sonra ilk kez toplandı. Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, dört bakanın katıldığı 4. Reform Eylem Grubu Toplantısı ile ilgili olarak kulis yazdı. Selvi, "Dört bakan sembolik tutuklamaların önemini kayda geçiriyorlar" dedi.

F5HABER F5HABER
Selvi "AB toplantısında bakanlar ne talimat verdi?"

Abdulkadir Selvi, "AB toplantısında bakanlar ne talimat verdi?" başlığıyla yayımlanan yazısında bir süredir tutuklu bulunan Anadolu Kültür Yönetim Kurulu Başkanı Osman Kavala, CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu ve bazı belediye başkanları konusunda Türkiye'nin bir adım atması gerektiğini söyledi.

Sözlerine "Toplantıdan bir perde arkası bilgi de bu konuda vereyim" diye devam eden Selvi, "Dört bakan sembolik tutuklamaların önemini kayda geçiriyorlar. Türkiye'nin elinin güçlenmesi için adım atılmasının altı çiziliyor" ifadesini kullandı.

'TÜRKİYE'DE YARGIYA OLAN GÜVENİN ARTIRILMASINI SAĞLAYACAK ADIMLAR HIZLANDIRILMALI'

Dört bakanın baş başa görüşmelerinde ağırlıklı olarak üzerinde durulan noktanın yargıyla ilgili düzenlemelerin oluşturduğunu kaydeden Selvi, "Türkiye'de yargıya olan güvenin arttırılmasını sağlayacak adımların hızlandırılması kararı alınıyor. Bu açıdan kasım ayı içinde yargı reformu stratejisinin güncellenmesi bekleniyor" diye yazdı.

SONRAKİ HABER