Recep Altepe istifa etti

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından istifası istenen 3 Belediye Başkanından biri olan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe açıklama yaptı. Belediye Başkanı Altepe istifasını şu sözlerle duyurdu: Bu şartlarda ülkeme hizmet etme imkanımızın kalmadığı ortada ben de bu düşüncelerle istifa ediyorum.

F5HABER F5HABER
Recep Altepe istifa etti

İstifası istenen Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe merkez Yıldırım İlçesi'ne bağlı Bağlaraltı Siteler Köprüsü'nün açılış törenine katıldı. 15 dakika icraatını anlattı. Daha sonra basın mensuplarına konuşan Altepe görevini bıraktığını açıkladı. Altepe, "Partimiz ve liderimizle ters düşmeyeceğiz, hasar da vermeyeceğiz. Bize yakışanı yapacağız. Kriz ortamı oluşturmaya da yanaşmayacağız. Bu şartlarda da ülkeme hizmet imkanının kalmadığı ortadadır. Ben de belediye başkanlığı görevinden istifa ediyorum" dedi.

Altepe'nin konuşmasından satırbaşları şöyle:

"Son günlerdeki gelişmeler Türkiye'nin gündemi. Bu gündemle ilgili birkaç şey söyleyeceğim. Burada en güzel şekilde yaşadığımız gibi Bursalı hemşerilerimize hizmet etmek. Bursa'ya eser kazandırma konusunda gece gündüz çalışıyoruz. Bunu da ibadet olarak yapıyoruz. Bunu yaparken de şehre katkı sağlamak için çalışıyoruz. Özellikle bu konuda mahcup olmamak adına dedikodulardan kaçındık. Kimseye haksız kazanç temin ettirmedik. Aynı amaçla bir Belediye Başkanı olunca iş yerlerimi de kapattım. Her girdiğimiz seçimden zaferle çıktık. 16 Nisan referandumunda 6 büyükşehir arasında yüzde 50 üzerinde oy alan tek şehir olduk. Yolsuzlukla suçlanmadık. Bursa halkı karşısında gücen oranımız düşmedi. Son günlerde AK Parti tarafından bir değişim eylemi başlatıldı. Bağlılığımız Milli Selamet Partisi'nden bu yana devam etti. Camiayla olan bağımız haricinde hiçbir bağımzı bulunmamakta. Böyle bir teşkilat tecrübesi olan biri olarak 39 yıllık görevimde hep ibadet olarak gördüğüm bu yolda kavgada hiç olmadım. Partimiz ve liderimizle ters düşmesyeceğiz. Kriz oluşturmaya da fırsat vermeyeceğiz. İstifa ediyorum."


HİZMETLERİN SAĞANAK GİBİ AKTIĞI BİR DÖNEM

Bursa olarak Türkiye olarak güzel bir dönem geçiriyoruz. Hizmetlerin yağmur sağanak gibi aktığı bir dönem. Gerçekten Türkiye'nin çehresi değişti. Yerel yönetimlerle olarak güçlü türkiye için hızlı adımlarımızı atıyoruz. Bursa'yı seviyoruz, Bursalıları seviyoruz. Binlerce eseri Bursa'mıza kazandırıyoruz. Stadyumundan bilim merkezine 140 yıl sonra yapılan yeni binalar… İşte bu eserlerle biz tarihe geçmiş oluyoruz. Bizleri destekleyen Bursa halkımıza karşı borcumuzu eda etmeye devam ediyoruz. Bursa her zaman örnek oldu, öncü oldu.

Bursamızın yeşiline sahip çıktık. En önemli özelliği yeşilliktir. Yeşil Bursa'yı yeniden canlandırmak için önemli adımlar attık. İşte, dere ıslahımız. Diğer derelerimizde yapılan ıslahlar. Ovalarımız, derelerimiz, sahillerimiz temizlendi. Tüm alanlarda park çalışmalarımız var, bunlar devam ediyor. Değişik bölgelerimizde meydan çalışmaları var.

UNESCO LİSTESİNE GİRDİ

İşte tüm bu bölgelerimizde Bursamızın tamamı UNESCO listesine girdi. Bursa artık dünya mirasıdır, evrensel bir değerdir. Başta belediye sporumuz ve amatör kulüplerimize sahip çıkıyoruz. Türkiye'ye örnek olduk. Diğer konumuz da özellikle gençlerimiz. Biz tüm konularla ilgileniriz. Gençlerimizin en iyi şekilde eğitilmesi için tüm desteğimizi gösteriyoruz. Okullarımızda yapılması gereken spor salonlarımızın ve diğer bölümlerin yapılması... Bunları hep yapıyoruz. Bunun yanında Bursamızın ticaretinin gelişmesi ve havaalanının açılması gibi çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Turizmin gelişmesi, Bursamızın tekrar gelişmesi için çalışmalarımız sürüyor. İnşallah hükümetimizin de desteğiyle birlikte metro çalışmaları başlatılmış olacak.

SONRAKİ HABER