için kaldı

Ömer Çelik'ten haddini aşan Yunan bakana sert sözler

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias'ın skandal sözlerine Dışışleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun ardından Ak Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten de sert kınama geldi. Çelik, "Saygısızlık ve bağnazlık bir diplomasi yöntemi değildir. Bağnazlığın dolaştığı yerde diplomasi bulunmaz" dedi.

F5HABER F5HABER
Ömer Çelik'ten haddini aşan Yunan bakana sert sözler

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias bugün Türkiye'ye gelerek siyasi temaslarda bulundu. Başkan Recep Tayyip Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüşen Dendias, sonrasında Çavuşoğlu ile birlikte ortak basın toplantısı yaptı.

YUNAN BAKAN TÜRKİYE'Yİ HEDEF ALDI

Toplantıda konuşmaya ilk olarak Çavuşoğlu başlarken, Çavuşoğlu konuşmanın başından sonuna kadar yapıcı ve olumlu sözler kullandı.

Daha sonra söz olan Dendias, Çavuşoğlu'nun yapıcı diyaloglarına rağmen Türkiye'yi hedef aldı. Konuşmasının neredeyse tamamında Türkiye'yi suçlayan Dendias, yapıcı diyalogdan uzak bir tavır takındı.

Ömer Çelik'ten haddini aşan Yunan bakana sert sözler - Resim : 1

"Bağnazlığın dolaştığı yerde diplomasi bulunmaz"

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, sosyal medya hesabı Twitter'den Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dedias'a tepki sözleri geldi. Çelik, Yunan Bakan için, "Saygısızlık ve bağnazlık bir diplomasi yöntemi değildir. Saygısızlık ve diyalog yan yana durmaz. Bağnazlığın dolaştığı yerde diplomasi bulunmaz" ifadelerini kullandı.

SONRAKİ HABER