için kaldı

Öcalan’dan yeni mesaj "Türksüz Kürt, Kürtsüz Türk olamaz"

PKK elebaşı Abdullah Öcalan, protesto için açlık grevi yapan ve sonlandıran kişilere bir mektup gönderdi. Öcalan yeni mesajında “Tarihsel bir gösterge olarak Türksüz Kürt, Kürtsüz Türk’ün var olamayacağını; Mezopotamya’da Kürtler bitirildiği vakit Anadolu’da Türklük adına da geriye bir şey kalmayacağını belirtmiştir." ifadelerine yer verdi.

F5HABER F5HABER
Öcalan’dan yeni mesaj "Türksüz Kürt, Kürtsüz Türk olamaz"

Asrın Hukuk Bürosu avukatları Rezan Sarıca ve Nevroz Uysal, 12 Haziran’da İmralı’ya giderek Öcalan ile görüştü. Görüşmenin ardından Asrın Hukuk Bürosu, Twitter hesabından Öcalan’ın mesajını paylaştı. Öcalan, gönderdiği mektupta açlık grevi eylemcilerine teşekkür ederken ‘sağlıklarına dikkat etmelerini’ istedi.

Büro görüşme ile ilgili yaptığı açıklamada Öcalan’ın “Tarihsel bir gösterge olarak Türksüz Kürt, Kürtsüz Türk’ün var olamayacağını; Mezopotamya’da Kürtler bitirildiği vakit Anadolu’da Türklük adına da geriye bir şey kalmayacağını” belirttiği ifade edildi.

Öcalan’ın, Gandhi’ye atıfla sivil, yaratıcı farklı çözümlerin üretilebilmesi gerekliliğini dile getirdiği belirtilen açıklamada, demokratik müzakere siyasetiyle, akıl, politik ve kültürel güçle sivil mücadele yöntemlerinin geliştirilmesi ve demokratik çözüme bu şekilde zemin yaratılabileceğine dikkat çekildiği kaydedildi. 

AÇLIK GREVİNİ BİTİRENLERE TEŞEKKÜR

Açlık grevi ve ölüm orucu sürecini kendi önerisi üzerine sonlandırdıkları için teşekkür eden Öcalan bunu, “oldukça tarihi önemi ve anlamı bir tutum ve kendi başına yüksek bir değer” olduğunu söyledi.

“Eleştiri ve özeleştiri sürecinden alınan dersler temelinde başarı temenni ettiğini” söyleyen Abdullah Öcalan, “Şahsi insiyatif doğrultusunda gelişen bu tavrın devlet odaklı tavır ve taviz olarak değerlendirilmemesini özenle belirtirim. Ama umudum ve sezgilerime dayanarak pozitif sonuç doğuracağına dair inancımı koruyorum. Bundan sonra bedenen, ruhen ve zihnen varoluş felsefesi temelinde gelişmenizi diler, daimi selam ve sevgilerimi sunarım” mesajını verdi.

SONRAKİ HABER