Norveç Büyükelçisi Dışişleri Bakanlığına çağrıldı - Kur'an yakma eylemi iptal edildi

Norveç’te yarın Kur’an-ı Kerim’e karşı saldırı içeren bir eylem gerçekleştirileceğinin öğrenilmesi üzerine Norveç’in Ankara Büyükelçisi Dışişleri Bakanlığına çağrıldı. Konuyla ilgili açıklama yapan Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Norveç'in eylemi iptal ettiğini söyledi.

F5HABER F5HABER
Norveç Büyükelçisi Dışişleri Bakanlığına çağrıldı - Kur'an yakma eylemi iptal edildi

Norveç'te Kur'an-ı Kerim yakma eylemine verilen izin iptal edildi.

Eylemin duyulması üzerine bugün, Norveç'in Ankara Büyükelçisi Dışişleri Bakanlığına çağrıldı.

Büyükelçiye eyleme verilen izinden duyulan rahatsızlık iletildi. 

Konuyla ilgili Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, bir açıklama yaptı. Çavuşoğlu, "Norveç’te yarın kutsal kitabımız Kur’an-ı Kerim’e karşı saldırı içeren bir eylem gerçekleştirileceğinin öğrenilmesi üzerine Norveç’in Ankara Büyükelçisi'ni bakanlığımıza çağırdık. Verdikleri izni iptal ettiler." dedi.

ANKARA BÜYÜKELÇİSİ DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI'NA ÇAĞRILMIŞTI

Norveç'in Ankara Büyükelçisi, Norveç'te yarın 'Kuran yakma eylemi' gerçekleştirileceğinin öğrenilmesi üzerine Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı.

Bakanlık açıklamasında, şu ifadelere yer verildi: 

Norveç’te yarın (3 Şubat) kutsal kitabımız Kur’an-ı Kerim’e karşı saldırı içeren bir eylem gerçekleştirileceğinin öğrenilmesi üzerine Norveç’in Ankara Büyükelçisi biraz önce Bakanlığımıza çağırılmıştır. Büyükelçi’ye, Norveç’in açıkça nefret suçu niteliğindeki söz konusu provokatif eylemin engellenmemesi yönündeki yaklaşımını en güçlü şekilde kınadığımız ve bu tutumun kabul edilemez olduğu iletilerek, bu eyleme izin verilmemesini beklediğimiz vurgulanmıştır.
Dışişleri Bakanlığı daha önce İsveç ve Hollanda'nın Ankara büyükelçilerini Kuran yakma eylemleri nedeniyle görüşmeye çağırmıştı.

SONRAKİ HABER