Mevlüt Çavuşoğlu "Stratejik ortaklar Twitter üzerinden konuşmaz"

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD Başkanı Donald Trump'ın Türkiye ile ilgili 'Kürtler'e saldırırlarsa Türkiye'yi ekonomik olarak mahvedeceğiz' şeklinde attığı küstah tweete çok sert yanıt verdi. Çavuşoğlu, "Stratejik ortaklar sosyal medyadan konuşmaz. Biz Kürtlerin düşmanı değiliz. Tarih boyunca en çok savunan biz olmuşuzdur. Terör örgütleriyle Kürtleri bir tutmak doğru değildir" dedi.

F5HABER F5HABER
Mevlüt Çavuşoğlu "Stratejik ortaklar Twitter üzerinden konuşmaz"

İşte Bakan Çavuşoğlu'nun açıklamalarından satır başları:

15 Temmuz'dan sonra alınan tedbirler bir daha darbe olmasın diye alınan tedbirlerdir. Demokrasiyi savunan herkesten destek bekliyoruz. AB ülkeleri şimdi şimdi destek vermedik diyorlar.

"STRATEJİK ORTAKLAR TWİTTER'DAN KONUŞMAZ"

Stratejik ortaklar Twitter üzerinden konuşmaz. Sayın Trump, Cumhurbaşkanımızı 2 kere arayarak Suriye'den çekilmek istediklerini ve bunu koordine etmek istediklerini söylediler. Güvenli bölge ABD'nin fikri değil. Türkiye'nin kararlılığını gördükten sonra bu fikri ortaya attılar. Suriye'yi bölmek isteyen terör örgütü bize tehdit oluşturuyor biz de onu hedef alıyoruz.

"BİZ KÜRTLERİN DÜŞMANI DEĞİLİZ"

Cumhurbaşkanımız, Trump'a da birçok defa söyledi. Biz Kürtlerin düşmanı değiliz. Kürt kardeşlerimize en çok biz sahip çıktık. Suriye'de PKK/YPG, SDF'yi Kürtlerle bir tutarak bir yere varamayız. Bunu Avrupalı ve ABD'li muhataplarımızı anlatıyoruz. Dostlarımız bu gerçeği bizden çok daha iyi biliyorlar.

"HİÇBİR TEHDİDE PABUÇ BIRAKMAYIZ"

Trump'ın içinde bulunduğu zorluğu biliyoruz. Üzerinde baskı var. Güvenlikle ilgili birimleri ABD'nin çekilmemesi için baskı yapıyor. Son tweeetin iç politika konusu olduğunu biliyoruz. Müttefikler Twitter, sosyal medya üzerinden görüşmez. Kullandığı tehdit diline gelince, biz hiçbir tehditten korkmayacağımızı ve pabuç bırakmayacağımızı defalarca söyledik, geçmişte de söyledik. Türkiye'yi ekonomik olarak tehdit ederek bir yere varılamaz. Biz ne olursa olsun, zorluklar ne olursa olsun Türkiye Cumhuriyeti olarak bertaraf etmek için ne gerekiyorsa onu yaparız. Bir tarafta ekonomik zorluklar, diğer taraftan terör tehdidi. Bu millet der ki, ben aç kalırım, Çanakkale'de Kurtuluş Savaşı'nda olduğum gibi boyun eğmem der ve bu millet devlet olarak ne gerekiyorsa biz onu yaparız. Baskı altında Trump'ın açıklamalarını ve kullandığı dili doğru bulmuyoruz.

"TERÖRİSTLERİ İDLİB'E REJİM VE DESTEKÇİLERİ GÖNDERDİ"

İdlib bir terör yuvası olduysa bunun sorumlusu rejimdir, rejimi destekleyen ülkelerdir. Teröristleri İdlib'e kim gönderdi? Rejim ve destekçileri gönderdi. Amaçları da planları da belliydi. İdlib muhtırası başarılı bir şekilde uygulanıyor.
SONRAKİ HABER