Meral Akşener'in A takımı belli oldu!

İYİ Parti kongresinin ardından yeni Başkanlık Divanı üyeleri belli oldu. MHP'den ihraç edilen ve İYİ Parti'ye katılan Erhan Usta da yeni üyeler arasında yer aldı.

F5HABER F5HABER
Meral Akşener'in A takımı belli oldu!

Meral Akşener'in yeniden Genel Başkan seçildiği ve partinin 50 üyeden oluşan Genel İdare Kurulu (GİK) ve 11 üyeden oluşan Merkez Disiplin Kurulu'nun (MDK) belirlendiği 2. Olağan Kurultayın ardından ilk GİK toplantısı yapıldı.

BAŞKANLIK DİVANI 18'E ÇIKTI

Akşener başkanlığında toplanan GİK'te Başkanlık Divanı belirlendi. Divanda, Parti Sözcüsü ve Genel Sekreter hariç 14 olan başkanlık sayısı, Doğa ve Çevre Politikaları, Ortadoğu Politikaları, Eğitim Politikaları ile Türk Dünyası ve Yurtdışı Türkler başkanlıkları ile 18'e çıktı.

Daha önce Hukuk ve Seçim İşleri Başkanlığı ise Hukuk ve Adalet Politikaları ile Seçim İşleri başkanlığı olarak 2'ye ayrıldı. Siyaset Akademisi Başkanlığı ise kaldırıldı. Ekonomi profesörü Ümit Özlale, hukukçu Bahadır Erdem, Burak Akburak, Arzu Önşen, Ünzile Yüksel ve Mehmet Tolga Akalın divanda yer alan yeni isimler oldu.

MHP'DEN İHRAÇ EDİLEN ERHAN USTA İYİ PARTİ YÖNETİMİNE GİRDİ

MHP'den ihraç edildikten sonra İYİ Parti'ye üye olan ve GİK'te yer almayan Erhan Usta Ekonomi Politikaları Başkanı olurken, Koray Aydın Teşkilat Başkanı, Metin Ergun Yerel Yönetimler Başkanı, Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu Kadın Politikaları Başkanı, Berna Sukas Gençlik Politikaları Başkanı olarak yerini koruyan isimler oldu.

Ekonomi Politikaları Başkanı Cihan Paçacı Siyasi İşler Başkanı, Siyasi İşler Başkanı Salim Ensarioğlu Ortadoğu Politikaları Başkanı, Hukuk ve Seçim İşleri Başkanı Nuri Okutan ise Milli Güvenlik Politikaları Başkanı olarak divanda yer aldı.

Parti Sözcüsü Yavuz Ağıralioğlu, Türk Dünyası ve Yurtdışı Türkler Başkanı, ekonomi profesörü Ümit Özlale ise Kalkınma Politikaları Başkanı oldu. Uğur Poyraz da Genel Sekreter olarak yine divanda yerini korudu.

Bu arada daha önce partinin tüzüğünde yapılan değişiklikle Genel Başkana, GİK üyesi olmayan 3 parti üyesini Başkanlık Divanı'na atama yetkisi verilmişti.

İSİM İSİM BAŞKANLIK DİVANI LİSTESİ

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in başkanlığında yapılan toplantının ardından Genel Sekreter Uğur Poyraz'ın açıkladığı Başkanlık Divanı şöyle:

Siyasi İşler Başkanı: Cihan Paçacı
Genel Sekreter: Uğur Poyraz
Mali İşler Başkanı: Ümit Dikbayır
Teşkilat Başkanı: Koray Aydın
Hukuk Ve Adalet Politikaları Başkanı: Bahattin Bahadır Erdem
Seçim İşleri Başkanı: M. Tolga Akalın
Uluslararası Politikalar Başkanı: Ahmet Kamil Erozan
Türk Dünyası Ve Yurtdışı Türkler Başkanı: Yavuz Ağıralioğlu
Ortadoğu Politikaları Başkanı: Salim Ensarioğlu
Yerel Yönetimler Başkanı: Metin Ergun
Ekonomi Politikaları Başkanı: Erhan Usta
Kalkınma Politikaları Başkanı: Ümit Özlale
Milli Güvenlik Politikaları Başkanı: Nuri Okutan
Eğitim Politikaları Başkanı: Şenol Sunat
Toplumsal Politikalar Başkanı: Ünzile Yüksel
Kadın Politikaları Başkanı: Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu
Gençlik Politikaları Başkanı: Berna Sukas
Doğa Ve Çevre Politikaları Başkanı: Arzu Önşen
STK İlişkileri Başkanı: Burak Akburak

SONRAKİ HABER