Livaneli'den Babacan yanıtı: İlgilenmiyorum

Gazeteci İsmail Saymaz Ali Babacan'ın, kurmayı planladığı parti için Zülfü Livaneli ile görüştüğünü, Livaneli'nin ise bu teklifi kabul etmediğini söylemişti. Ünlü sanatçının resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada, Livaneli'nin hiçbir siyasi oluşumda yer almayacağı belirtildi.

F5HABER F5HABER
Livaneli'den Babacan yanıtı: İlgilenmiyorum

Gazeteci İsmail Saymaz, Halk TV'de katıldığı Ayşenur Arslan'ın programında yeni parti kurma hazırlığında olan Ali Babacan'ın Zülfü Livaneli ile görüştüğünü, Livaneli'nin bu teklifi kabul etmediğini söyledi.

ZÜLFÜ LİVANELİ'DEN AÇIKLAMA 

Livaneli'den bugün konuyla ilgili açıklama geldi. Livaneli sosyal paylaşım sitesi Twitter'da kısa bir açıklama yaparak kendisinin herhangi bir siyasi oluşumun içerinde yer almadığını ve bu yöndeki taleplerle ilgilenmediğini belirtti.

Müzisyen, yazar Zülfü Livaneli, 1994 Yerel Seçimlerinde Sosyal Demokrat Halkçı Parti’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı oldu. Yarışta, Refah Partisi'nin adayı Recep Tayyip Erdoğan, Anavatan Partisi’nin adayı İlhan Kesici, Doğru Yol Partisi’nin adayı ise Bedreddin Dalan’dı.

Seçimi, yüzde 25 oyla RP’li Erdoğan kazandı. Livaneli 2002 Genel Seçiminde CHP’den İstanbul Milletvekili seçilerek Meclis’e girdi. CHP’nin Ocak 2005’te yapılan 13’üncü Olağanüstü Kurultayı'nda adı genel başkan adaylığı için geçen ancak kurultayda aday olmayan Livaneli daha sonra dönemin CHP genel başkanı Deniz Baykal ve parti yönetimini eleştirerek partiden istifa etti.

SONRAKİ HABER