için kaldı

Abdüllatif Şener İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı mı olacak?

CHP'de yerel seçim hazırlıkları devam ediyor. Demirören Grubu'na satılan CNN Türk'te Şirin Payzın'ın sorularını sorularını yanıtlayan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Abdüllatif Şener ile ilgili soruya "Abdüllatif Bey elbette siyaset için önemli. Ama İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için bir görüşme yapmadık." diye cevap verdi.

F5HABER F5HABER
Abdüllatif Şener İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı mı olacak?

Kemal Kılıçdaroğlu'nun konuşmasının satırbaşları...

"2015'ten itibaren bir sorun saptamışsak nasıl çözüm getireceğimizi de açıkladık. Geçmişe yönelik bir eleştiri söz konusu ise bunu kabul edebiliriz."

"Üretime yönelik bir ekonomik sistem üretmezseniz işsizliği engelleyemezsiniz."

CHP İTTİFAK YAPACAK MI?

"İttifak yasası çıktı. Biz ittifaka karşı değiliz. biz yüzde 10 seçim barajına karşıyız. Kenan Evren'in getirdiği darbe anayasasına ait birşey. İttifak yapacakmıyız yapmayacakmıyız önümüzdeki sürece bakacağız. Neler getirir neler götürür bakılır. Diğer partilerle oturulup konuşulur. AK Parti ile MHP'nin yaptığı zorunlu bir ittifak. Biz yapacaksak Türkiye'nin çıkarına bir ittifak yapacağız. İttifakı kurar ve başarılı olacaksak Türkiye'yi nasıl yöneteceğiz bunları belirlemek lazım."

BÜTÜN PARTİLERE EŞİT MESAFEDEYİZ

"Biz aslında bütün partilere eşit mesafedeyiz. Kanun hükümlerine göre kurulup faaliyet gösteren her partiye saygı duyarız. Biz kavgayı da kutuplaşmayı da istemiyoruz. Özel bir karşıtlığımız hiçbir partiye yok. Ben eski maliyeciyim. Bütçe nasıl yapılır vatandaşa nasıl hesap verilir, bunları en iyi bilen isimlerden birisiyim. İddia ediyorum Türkiye'de sahada en çok çalışan parti biziz."

ADAYIMIZI PM'DE BELİRLEYECEĞİZ

"Cumhurbaşkanlığı seçimine epey bir zaman var. Çıkartacağımız adayın bütün kesimlere güven vermesi lazım. Örneğin ikinci tura kaldığında diğer partilerin de oy vereceği bir isim lazım. Biz PM'de belirleyeceğiz. Kafamızda birden fazla isim var. Bunlardan bir kamuoyu yoklaması yapacağız."

BÜYÜKERŞEN VE GÜL LİSTEDE VAR MI?

"Sayın Büyükerşen ve sayın Gül ile bu konuda bir görüşmem olmadı. Sayın Büyükerşen son derece başarılı bir belediye başkanı. Bütün bunlar bizim önümüzde duruyor tabi."

ABÜLLATİF ŞENER'E ADAYLIK TEKLİF ETTİ Mİ?

"Abdüllatif Bey ile geçen gün görüştük. Daha önce de karşılıklı konuşmuştuk. Abdüllatif Bey elbette siyaset için önemli. Ama İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için bir görüşme yapmadık. İstanbul'u konuştuk, Ankara'yı konuştuk."

HAREKATI EN BAŞTAN BERİ DESTEKLEDİK

"Afrin Harekatı'nı en baştan beri destekledik. Sayın Binali bey Almanya'dayken aradı ve hava desteğini sağlayıp başladık dedi..biz de çok sevindik. Afrin merkezi yerleşik 100 bin kişinin yaşadığını kimin terörist kimin halk olduğunu ayırt edemeyebilirsiniz dedim. Endişelerimizi dile getirdik. Eğer YPG çekilmeseydi şehir çatışması olsaydı sıkıntılar yaşardık. Benim için bir Mehmetçik'in canı Afrin'den önemlidir. Bunları belirttik."

ESED İZİN VERDİĞİ İÇİN GİRİYORUZ

"Afrin'e giriyorsak Esed izin verdiği için giriyoruz. Rusya izin verdiği için giriyoruz. Yoksa nasıl gireceğiz oraya. Senin ne işin var Suriye'de."

TUTUKLU VEKİLLER

"Elinde kalem tutan kimse hapiste olmamalı. Nazlı Ilıcağın'da Ahmet Altan'ın da hapiste olmasına karşıyım. Milletvekilleri de hapiste olmamalı. Suç işlemişlerse dönem bitince cezalarını çekerler."

DOĞAN GRUBU'NUN SATIŞINA İLK YORUM

Medya tek sesli. Şimdi aldılar bütün medyayı bir kişiye veriyorlar. Sen istediğin gibi yap. E ne olacak? Talimat saraydan gelecek.

SONRAKİ HABER