için kaldı

Kılıçdaroğlu: 20 milyar dolarlık bir fabrikayı kime peşkeş çekiyorsun arkadaş?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) düzenlenen grup toplantısında konuşuyor.

F5HABER F5HABER
Kılıçdaroğlu: 20 milyar dolarlık bir fabrikayı kime peşkeş çekiyorsun arkadaş?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) düzenlenen grup toplantısında açıklamalarına geçen günlerde hayatını kaybeden Prof. Dr. Mümtaz Soysal'ı anarak başladı.

Daha sonra Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucu Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk'le ilgili konuşan Kılıçdaroğlu "Mustafa Kemal, her alanda üretmek ve çalışmak demektir. Biz, Gazi Mustafa Kemal'i böyle anlayacağız ve anacağız. 1923'te İzmir İktisat Kongresi'ni topladığında ülkemizde savunma sanayi yoktu. İlk yaptığı iş, Kırıkkale'de bir entegre sanayi kurmak oldu. O zamanlar on binlerce kişi çalışırken, şimdi birkaç kişi çalışıyor" dedi.

"Tank Palet Fabrikası ile ilgili sorular sordum, değeri 20 milyar dolar. Sorduk, bunu 25 yıllığına BMC Grubu'na verdiler 'İhaleyi ne zaman, nerede yaptınız?' dedik. O fabrikanın kuruluşunda benim vergim var, babamın vergisi var. Sormak hakkım. 'Öğrenemezsin' diyorlar. Ya sen o fabrikada oluşan bütün sırları Katar Ordusu'na verdiniz. Niye?" diyen Kılıçdaroğlu, devamında "20 milyar dolarlık bir fabrikayı kime peşkeş çekiyorsun arkadaş?" ifadesini kullandı.

'Sen 25 yıllığına kiraladığın tank palet fabrikası için kaç lira aldın? 5 kuruş dahi almadın'
Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı da eleştirdi. Erdoğan'ın "Sakarya'daki tank palet fabrikası işletme hakkı devri sözleşmesini diline dolayanlar sürekli ortalığı karıştırmaya gayret ediyorlar. Bu işin istismarını yapanlara sorun satış nedir, işletme devri nedir? Bunlar Kocaeli'nde SEKA kağıt fabrikası sürekli zararda biz kalktık dedik ki fabrikayı kapatma kararı aldık. İşçileri belediyeye devrettik. Burayı müze haline getirdik. Şu anda orası milli park haline dönüştürüldü. Sakarya'daki tank palet fabrikasının satışı söz konusu değil. Yüzde 50 Katar, yüzde 50 Türk ortaklık var. Dürüst olun samimi olun, biz netice diyoruz, siz farklı yaklaşıyorsunuz" dediğini hatırlatan Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

"Sakarya'daki tank palet fabrikasının satışı söz konusu değil, yüzde 50 Katar, yüzde 50 Türk ortaklık var. Sen dürüst değilsin, samimi değilsin. Sen 25 yıllığına kiraladığın tank palet fabrikası için kaç lira aldın? 5 kuruş dahi almadın."

'Böyle bir soygun, ahlaksızlık görülmedi'
Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarının devamında şunlar öne çıktı:

Türk Telekom'da da işletme devri oldu. 6.5 milyar dolar alındı. Kim ver dedi sana? Satış da değil kiralama da değil. Ne satış ne kiralama bunun adı peşkeştir sıfır bedelle bir fabrikayı birisine vermektir. Bütün vatandaşlarıma sesleniyorum bunu partili yanı yoktur. Devletin memurları da onların emrinde çalışakacak. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin tarihinde böyle bir rezalet görülmemiştir böyle bir soygun, ahlaksızlık da görülmemiştir.
'İşsizlikte dünya üçüncüsüyüz'
İşsizlikte dünya üçüncüsüyüz. Paket üstüne paket yapıyorlar. Erdoğan'a tavsiyem olacak paket hazırlayacağına paket yapacaksın damadı paketleyeceksin kapının önüne koyacaksın. Saraydakilerin hiçbir derdi yok. Cepler tıka basa para dolu hem de Amerikan Doları.
'Fark yüzde bin 968'
2003 toplam işsiz 587 bin 479 kişi, 2018'de 3 milyon 509 bin 603 kişi artış oranı yüzde 497. Genç işsiz 2003'te 169 bin 272 kişi, 2018 1 milyon 555 bin kişi artış oranı yüzde 524. Diplomalı işsizler 2003'te 36 bin 444 kişi 2018'de 753 bin 767 kişi fark yüzde bin 968. İşsizlik bütün kötülüklerin anasıdır. Bunlar TÜİK'e başvuranlar. Bir de 137 bin kişi ülkeyi terk etti.
İşsizlik bütün kötülüklerin anasıdır. Bunlar TÜİK'e başvuranlar. Bir de 137 bin kişi ülkeyi terk etti. Gerçek işsiz sayısı 8 milyon 112 bin kişi. Hapishaneler tıka basa dolu parası olan dışarıda gariban olan içeride. Kendini yakan var gördük asan var şimdi sıra toplu intiharlara geldi. Toplumda huzur kalmadı endişe var toplumda. Açlığın olduğu yerde huzur olur mu? Devletin mallarının ve bütçelerinin talan edildiği ülkede huzur olur mu?
'Havuz medyasının kalemlerine sesleniyorum, sizin de boğazınızdan akan haram lokmaları kestik'
1000 TL'nin altında emekli aylığı alan var. Bana söyler misiniz? Bu sarayda oturanlarda vicdan var mı? 1000 TL'nin altında bir maaşla bu insan nasıl geçinecek ya? 30 gün ne yiyecek? Havuz medyasının kalemlerine sesleniyorum, sizin de boğazınızdan akan haram lokmaları kestik. Sizin de bir ahlak muhasebesi yapma göreviniz var. Birileri yiyecek içecek, birileri açlığa mahkum edilecek.

SONRAKİ HABER