için kaldı

Karamollaoğlu-Gül görüşmesi bitti şimdi gözler Abdullah Gül'ün kararında

Cumhurbaşkanlığı sisteminin başlayacağı 24 Haziran seçimlerine 59 gün kaldı. Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu, 11. Cumhurbaşkanı Gül'le İstanbul'da yaklaşık 2 saat 15 dakika süren bir görüşme yaptı. Görüşmenin ardından herhangi bir açıklama yapılmadı. Şimdi herkesin cevabını merak ettiği soru Abdullah Gül , adaylık çağrılarına ne yanıt verecek? Abdullah Gül'e yakınlığıyla bilinen gazeteci Fehmi Koru, Abdullah Gül'ün isteksiz bir şekilde aday aday olacağını açıkladı.

F5HABER F5HABER
Karamollaoğlu-Gül görüşmesi bitti şimdi gözler Abdullah Gül'ün kararında

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, bugün Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ile görüştü.

Gül'ün İstanbul Maslak'ta bulunan çalışma ofisindeki görüşme, basına kapalı gerçekleşti.

Karamollaoğlu, yaklaşık 2 saat 15 dakika süren görüşmenin ardından herhangi bir açıklama yapılmazken, Karamollaoğlu aracıyla ofisten ayrıldı.Abdullah Gül'ün Saadet Partisi'nin adayı olup olmayacağına ilişkin henüz netleşmiş bir bilgi yok.

İkili dün akşam da "Prof. Dr. Necmettin Erbakan Ödülleri Töreni"nde bir araya gelmişti.

ABDULLAH GÜL ADAY MI?

Abdullah Gül'e yakınlığıyla bilinen gazeteci Fehmi Koru, Abdullah Gül'ün isteksiz bir şekilde aday olacağını açıkladı.

İşte Fehmi Koru'nun Gül'ün kararıyla ilgili açık verdiği o satırlar;

-"Her parti kendi adayıyla seçime giderse ikinci tura bile kalmadan seçimin nasıl sonuçlanacağı aşağı yukarı bugünden bellidir. Buna rağmen, "Ben olayım" veya "Benim adayım olsun" veya "O mu, asla olmasın" türü çabalar günü belirliyor.

İSTEMİYOR AMA ADAYLIĞI ÜSTLENECEK

Abdullah Gül ismi bu sebeple önem taşıyor. İki yanlıştan bir doğru çıkmaz Gül‘e yakıştırılan "Sustu, sustu, şimdi aday olmak istiyor" görüşü her anlamda yanlış. Sistem münakaşalarında hangi tarafta durduğuna dair görüşünü sürekli belli etti; şimdi de -eğer kabul edecekse- pek arzulamamasına rağmen adaylığı üstlenecek; bunu her haliyle belli ediyor zaten.
SONRAKİ HABER