için kaldı

İyi Parti Genel Başkanı Akşener'den Demirtaş'a 'kahvaltı' yanıtı

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Selahattin Demirtaş'ın "Başak ile birlikte Meral Hanım’ın kapısını çalar ve “Kahvaltıya geldik" ifadelerine yanıt verdi. Akşener, " Güneydoğu’da şöyle bir gelenek var, kan davalınız bile olsa kapınızı çaldığı zaman içeri alırsınız" dedi.

F5HABER F5HABER
İyi Parti Genel Başkanı Akşener'den Demirtaş'a 'kahvaltı' yanıtı

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Edirne Cezaevi’nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın kendisine yönelik, "Ben dışarıda olsaydım bir sabah Başak ile birlikte Meral Hanım’ın kapısını çalar ve 'kahvaltıya geldik' derdim" ifadelerine yanıt verdi.

Fox TV'de İsmail Küçükkaya'nın sunduğu Çalar Saat programında konuşan Akşener, "Haberin tamamını okumadım. Ama şunu söylemek isterim. Güneydoğu’da şöyle bir gelenek var, kan davalınız bile olsa kapınızı çaldığı zaman içeri alırsınız. Evin en yaşlısı tarafından karşılanır. Sonra kapıdan çıkıp gittikten sonra davanız devam eder. Güneydoğu’nun böyle bir özelliği var" diye konuştu.

Akşener, şu ifadeleri kullandı:

"Biz partimizi zaten değerler üzerinden kutuplaştıran anlayışı ortadan kaldırmak için kurduk. İnsan odaklı bir bakış açımız var. Bir yere gidince diyorum ki ben propaganda yapmaya değil sizi dinlemeye geldim. Şunu fark ediyorsunuz ki herkes aynı acıların içinde. Bu makulde buluşmak sadece eleştirmek değil, çözüm önerilerini sunmak için çıkılan bu yolculuğun meyvelerini alıyoruz. Bazen bir vatandaş gelip kulağıma ben size haksızlık ettim hakkını helal et diyorlar. İnsanlar birbirleriyle derin dostluklar kurmak zorunda değil ama saygı göstermek zorunda. Bunun yaptığınız zaman derin sorunlar ortadan kalkar.

Haberin tamamını okumadım. Ama şunu söylemek isterim. Güneydoğu’da şöyle bir gelenek var, kan davalınız bile olsa kapınızı çaldığı zaman içeri alırsınız. Evin en yaşlısı tarafından karşılanır. Sonra kapıdan çıkıp gittikten sonra davanız devam eder. Güneydoğu’nun böyle bir özelliği var."

NE OLMUŞTU?

Yaklaşık 4 yıldır tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, yaşadıklarına ve siyasi sürece ilişkin açıklamalar yapmıştı. Demirtaş açıklamalarında, dışarıda olsa evli olduğu Başak Demirtaş’la birlikte Meral Akşener’e kahvaltıya gidebileceğini söylemişti.

SONRAKİ HABER