İYİ Parti'de kriz! Liste YSK'ya geç verildi

Mersin'de MHP'den istifa ederek İYİ Parti'ye geçen Burhanettin Kocamaz, listenin YSK'ya geç teslim edilmesi nedeniyle aday olamadı.

F5HABER F5HABER
İYİ Parti'de kriz! Liste YSK'ya geç verildi

İYİ Parti'nin Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Burhanettin Kocamaz yerel seçimlerde aday olamadı.

İYİ Parti'nin Mersin İl Başkanlığı heyeti, adaylık listesini 17.00'den sonra Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) teslim etti.

YSK yetkileri, listenin geç gelmesi nedeniyle Kocamaz'ın adaylığını kabul etmedi. Bu gelişmenin ardından İYİ Parti, il yönetimini görevden aldı.

İYİ Parti'de kriz! Liste YSK'ya geç verildi - Resim : 1

Mevcut belediye başkanı Burhanettin Kocamaz, MHP'den istifa ederek İYİ Parti'ye geçmişti.

'İHANET' VURGUSU

Kocamaz, ilk tweetini, "Sevgili Mersinliler, değerli yol arkadaşlarım; Seçimi açık ara alacağımız bir durumda iken parti içinden vurulduk. Biz vurulduk. Biz ne ihanetler gördük! Ama asla yılmadık. Maalesef Sayın Hamit Tuna'nın 'göreceksiniz Kocamaz İYİ Parti'den de aday olamayacak' değerlendirmesi doğru çıktı" notuyla paylaştı.

'SON SÖZÜMÜZÜ SÖYLEMEDİK'

Daha sonra Twitter'dan ikinci açıklamayı paylaşan Kocamaz, "Şunu herkes bilmelidir ki henüz son sözümüzü söylemiş değiliz. Kim ne derse desin. Biz hala pes etmedik. Herkes rahat olsun ve bizi izlemeye devam etsin. Mutlaka bir yol bulacak ve Mersin'i entrikalar ve ayak oyunlarıyla birilerine teslim etmeyeceğiz" dedi.

İYİ Parti'de kriz! Liste YSK'ya geç verildi - Resim : 2

PARTİLİLER, KOCAMAZ'A DESTEK İÇİN BELEDİYE'YE GELDİ

Bu arada mevcut Başkan Kocamaz'ın adaylığının riske girmesini sosyal medya ve haber sitelerinden duyan bazı partililer, destek olmak için Büyükşehir Belediye Binası'nın önünde toplandı.

İYİ Parti'de kriz! Liste YSK'ya geç verildi - Resim : 3

Polisin geniş güvenlik önlemi aldığı belediye binası çevresinde partililer, Kocamaz lehine sloganlar atarak duruma tepki gösterdi. Kocamaz'ın belediye binasına gelerek açıklama yapması bekleniyor.

SONRAKİ HABER