için kaldı

İsmail Küçükkaya: Ortak yayın öncesi iki adayla da görüştüm

Seçime tam bir hafta kala İmamoğlu ve Yıldırım canlı yayında karşı karşıya gelerek kozlarını paylaştı. İki siyasi rakibin 17 yıl sonra gerçekleştirdiği yayın geride kaldı ancak tartışmalar tam gaz sürüyor. İsmail Küçükkaya yayından önce İmamoğlu'nun kendisi ile Yıldırım'ın da danışmanıyla görüştüğünü söyledi

F5HABER F5HABER
İsmail Küçükkaya: Ortak yayın öncesi iki adayla da görüştüm

Nagehan Alçı'nın, İsmail Küçükkaya'nın tarihi ortak yayın öncesi Ekrem İmamoğlu ile bir otelde özel görüşme gerçekleştirdiği iddiasına Küçükkaya'dan, "Ortak yayın öncesi iki adayla da görüşmemi iki partinin temsilcileri istedi" yanıtı geldi. 

Küçükkaya dün akşam Habertürk yayınına katılarak açıklama yaptı. İsmail Küçükkaya yayından önce her iki tarafla da görüştüğünü, görüşmelerde yayının formatına ilişkin bilgilendirme yaptığını söyledi:

Hemen ikisinin de kurmaylarıyla temasa geçtim. Önce Binali Yıldırım'ın kurmayıyla acil görüşelim dedik.Binali Yıldırım'ın danışmanıyla oturduk. Yaptığımız görüşmeyi ve varılan mutabakatı anlattım. 3 dakika meselesi onay aldı, 18 soru, süre konusunda mutabakata varıldı. Dediler ki hukuk sınavına giriyorsunuz, elinizde koskoca kitap var, soruları hoca söylemez ama şu şu ünitelerden sorabilirim diyebilir. 31 Mart'ı, YSK kararlarını, 23 Haziran'a ilişkin soruları sorarım dedim. Sadece her ikisine de 3 konu başlığı verdim. Binali Yıldırım tarafından bana sadece İstanbul konuşulacak dendi ya. Dedim ki ben 31 Mart gecesi yaşananları soracağım, bunu Binali Yıldırım'a söyleyin dedim.

Yıldırım'ın danışmanı Ömer Sertbaş'la konuştuğunu söyleyen Küçükkaya daha sonra İmamoğlu'nun danışmanı Murat Ongun'u arayarak "Binali Yıldırım tarafına bilgilendirme yaptım, sizin tarafınıza da bilgilendirme yapacağım dedim. Basın toplantısına gittim, yüzlerce kamera var. Üç tane danışmanı var. Ekrem İmamoğlu geldi, bütün konuşmam sadece 2-3 dakikadır. Ekrem Bey'e dedim ki, 'Ben Binali Yıldırım'la konuştum. Her şeyi sorabilirsin dedi. Buraya gelme sebebim sizi bilgilendirmek.' Ekrem Bey de 'hiçbir beklentim ve kısıtlamam yok' dedi" diye konuştu. 

Programda konuşan Yıldırım'ın danışmanı Ömer Sertbaş ise İsmail Küçükkaya ile iki kez görüştüğünü ikisinde de Küçükkaya'yı kendisinin aradığını savundu:

Ben bu moderatör açıklandıktan sonra salı günü İsmail Bey'le görüştüm, oturduk bir 15-20 dakika kadar konuştuk. Programın detayı ve konu başlıklarıyla ilgili herhangi bir şey görüşmedik. İsmail Bey konuyla ilgili hazırlık yapacağını söyledi. Hayırlı olsun dedik, kendisine güvendiğimizi, inandığımızı belirten konuşma. Kaçar dakika olacak şeklinde çok detaya girmeyen görüşme. 15-20 dakika falan. Detaylarla ilgili İsmail Bey çalışmamıştı zaten. Daha sonra hiçbir görüşmemiz olmadı. Cumartesi akşamı bana gelen bir duyumda İsmail Bey'in Marmara Oteli'nde Ekrem Bey'le görüştüğü şeklinde duyum geldi. Gece İsmail Bey'i aradım. Kendisi de bana bunun üzerine görüşmeyi danışmanıyla yaptığını söyledi. Ben Ekrem İmamoğlu'yla yüzyüze görüştüm demedi, danışmanıyla görüştüm dedi. Onun üzerine madem Ekrem İmamoğlu ile görüştün de Binali Bey'le niye görüşmedin? Sayın Başbakanımız moderatörlük açıklandıktan sonra hayırlı olsun görüşmeleri olmuştu. Kendisi Binali Bey'le bunun üzerine 4-5 dakikalık bir telefon görüşmesi yaptı.

İsmail Küçükkaya "Ömer Sertbaş sizi aradığını söylüyor, kim kimi aradı?" sorusuna da şu yanıtı verdi:

Ben bana iki genel başkan yardımcısının verdiği görevden sonra adayların kurmayları ile görüşmeniz gerekir dediler. Bunu niye yapacağız diye sorduğumda, "Zor bir yayın yapılacak herkesin kafasında sorular var" dedi. Ben de Ömer Sertbaş'ı aradım, formatı söyledim. Ben bu konuşmayı Ekrem İmamoğlu ile de yapıcam dedim. Binali Yıldırım benim programıma geldiğinde bunu sorduğumda kendisi "Sadece İstanbul'u konuşacağız" demişti. Ben ikisinin kurmaylarıyla görüşmeler yaptım. Ömer Sertbaş'la en son bir konuşma yaptım. İşleri şekillendirdim, iki tarafı bilgilendirdikten sonra Ömer Sertbaş'a bu sorular verildi, verilmedi diye tartışmalar var. Binali Yıldırım'la da konuştum. Çerçeve ve format konusunda itiraz yok. Başka bir görüşmeye gerek yok dedim. "Doğru söylüyorsun" dedi. 

SABAH GAZETESİ YAZARI MAHMUT ÖVÜR: SORULAR KİME VERİLDİ

Sabah yazarı Mahmut Övür gazetedeki köşesinde fotoğrafları da yayınlayarak iddiaları gündeme getirdi;

Övür’ün yazısında şu iddialar yer aldı, ’’Elimde ilginç iki fotoğraf var. 13 Haziran 2019. Saat 12.19 civarı...Biri İstanbul Taksim'de bilinen bir otelin giriş kapısında, öteki de asansörün içinde çekilmiş. Kapıdan bizim "tarafsız" İsmail giriyor. Ekrem İmamoğlu'nun adamları karşılıyor. Asansörde tanıdık bir isim daha var; Murat Ongun... Hani Ekrem İmamoğlu'nun meşhur basın sözcüsü. Onu kamuoyu daha çok bir minibüsün içinden uzanan ve İmamoğlu'nu omuzundan tutup içeri çeken eliyle tanıyor.

Bu ikilinin bir otel asansöründe bir araya gelmesi tesadüf olabilir mi? Aynı katta ve hiç konuşmadan arka arkaya asansörden iniyorlar. Ama onlar o kadar pervasız ki, tesadüfe bakın o saatlerde CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı İmamoğlu da o otelde... Şimdi soru şu; tarafsız gazeteci moderatör İsmail Küçükkaya o otelde saat 13'ten sonra Ekrem İmamoğlu ile görüştü mü’’

SONRAKİ HABER