Muharrem İnce miting iptalinden vazgeçti

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, sesi kısıldığı gerekçesiyle iptal ettiği Zonguldak ve Bartın mitingleri için karar değiştirdi. İddialara göre parti yönetimi ve İnce arasında yaşanan liste krizi bu kararın alınmasında etkili olmuş.

F5HABER F5HABER
Muharrem İnce miting iptalinden vazgeçti

CHP'de milletvekili listesinin ortaya çıkmasının ardından sosyal medya hesabı Twitter'dan 'Sesim kısıldı' diyerek Zonguldak ve Bartın mitinglerini iptal edebileceğini duyuran İnce'nin bugünkü mitingleri iptal olmuştu. CHP'nin basın biriminden yapılan iptal açıklamasında herhangi bir gerekçe gösterilmemişti.

CHP'den yeni yapılan bir açıklama ile mitinglerin bugün yapılacağı duyuruldu. CHP'nin açıklamasına göre Bartın'daki miting Cumhuriyet Meydanı'nda saat 14.30'da, Zonguldak'taki miting de Madenci Anıtı önünde saat 17.00'de gerçekleşecek.

Dün gece CHP'de vekil listelerinin belli olmasıyla Muharrem İnce'ye yakın yaklaşık 20 kişiden çoğunluğunun aday listelerine girmediği görülmüştü. Kulislere yansıyanlara göre listeden rahatsız olduğunu dile getiren İnce'nin bugün CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşmesi bekleniyordu.

RS FM'de yayınlanan Bidebunudinle'nin ekibine konuşan İnce'ye yakın kaynaklar, mitinglerin iptal edilmesinin ses kısıklığından dolayı olmadığını belirtmişti. Kaynaklar mitinglerin parti yönetimi ve İnce arasındaki liste krizi nedeniyle iptal edildiğini belirtirken akşam saat 17.00'ye kadar çözüm için müzakerelerin süreceği öğrenilmişti.

SONRAKİ HABER