İmamoğlu: Görüşme kameraların önünde değildi ama gizli de değildi

Gazeteci İsmail Küçükkaya ile yayından önce görüştüğünü açıklayan İmamoğlu, "Bana geldi, zaten, 'Sizinle görüşeceğim, ardından Sayın Binali Yıldırım’ı ziyaret edeceğim' dedi. Gizli görüşme derken, kameraların önünde değildi ama gizli de değildi" dedi.

F5HABER F5HABER
İmamoğlu: Görüşme kameraların önünde değildi ama gizli de değildi

17 yıl aradan sonra iki siyasi adayın karşı karşıya geldiği tarihi yayın geride kaldı ancak tartışması hala sürüyor. Ortak yayının moderatörü İsmail Küçükkaya'nın yayından önce Ekrem İmamoğlu'yla görüşmesi sıcak olan siyaset gündemini bir parça daha ısıttı.

Binali Yıldırım'dan "Görüşmeleri gayri ahlaki, gizlenmesi felakettir" tepkisi geldi. Küçükkaya ise yayından önce İmamoğlu'nun kendisi ile Yıldırım'ın da danışmanıyla görüştüğünü söyledi. Habertürk'ten Kübra Par'ın sorularını yanıtlayan Ekrem İmamoğlu görüşmenin yapıldığını doğrulayarak "Tabii ki. Bana geldi, zaten, "Sizinle görüşeceğim, ardından Sayın Binali Yıldırım’ı ziyaret edeceğim" dedi. Gizli görüşme derken, kameraların önünde değildi ama gizli de değildi. Oturduk, konuştuk." açıklamasında bulundu. 

Sorular konusunda da, “Sizin ne soracağınıza karışmam ama konunun çemberi belli. İstanbul konuşulmalı, tamam ama İstanbul’da ikinci seçime niçin gidildiği de konuşulmalı. Bu en önemli mesele” dedim. Normal bir seçim değil ki bu. 31 Mart’ta bir seçim yaptık, 23 Haziran’da niçin bir seçim daha yapıyoruz? Niye bu ülke 3 ay daha seçimle boğuşuyor? Bunu millete anlatmamız gerektiği konusunda talebimi ilettim. Sorular, özel detaylar gibi konulara asla girmedim. “Siz aklınıza gelen her şeyi sorabilirsiniz” deyip, kendilerini uğurladım.

NE OLMUŞTU?

Binali Yıldırım ile Ekrem İmamoğlu ortak yayınının moderatörü İsmail Küçükkaya'nın programdan 2 gün önce Taksim'deki The Marmara Hotel'de İmamoğlu ile görüştüğü iddia edilmiş. Küçükkaya'nın otele geldiği anların görüntüleri sosyal medyada yayınlanmıştı. Küçükkaya ise Habertürk yayınına bağlanarak "İmamoğlu ile 2-3 dakika görüştüm. Yıldırım'ın danışmanları ile de görüştüm” demişti. 

"KÜÇÜKKAYA BENİ ARAMADI"

Moderatör İsmail Küçükkaya'nın 'Yayın öncesi Yıldırım'ın danışmanını aradım' ifadesine yanıt veren Sertbaş, "İsmail Küçükkaya'nın İmamoğlu'nun danışmanıyla görüştüğü duyumunu aldım. Bunun üzerine ben onu aradım. Küçükkaya beni aramadı" dedi. Sertbaş, "Cumartesi akşamı bana gelen bir duyumda İsmail Bey'in Marmara Oteli'nde Ekrem Bey'le görüştüğü şeklinde duyum geldi. Bunun üzerine gece İsmail Bey'i ben aradım. O beni aramadı" dedi.

Sertbaş, Küçükkaya ile gerçekleştirdiği görüşmeyle ilgili şu ifadeleri kullandı: 

Madem Ekrem İmamoğlu ile görüştün de Binali Bey'le niye görüşmedin? Sayın başkanımızın moderatörlük açıklandıktan sonra hayırlı olsun görüşmeleri olmuştu. Kendisi Binali Bey'le bunun üzerine 4-5 dakikalık bir telefon görüşmesi yaptı.

SABAH GAZETESİ YAZARI MAHMUT ÖVÜR: SORULAR KİME VERİLDİ

Sabah yazarı Mahmut Övür gazetedeki köşesinde fotoğrafları da yayınlayarak iddiaları gündeme getirdi;

Övür’ün yazısında şu iddialar yer aldı, ’’Elimde ilginç iki fotoğraf var. 13 Haziran 2019. Saat 12.19 civarı...Biri İstanbul Taksim'de bilinen bir otelin giriş kapısında, öteki de asansörün içinde çekilmiş. Kapıdan bizim "tarafsız" İsmail giriyor. Ekrem İmamoğlu'nun adamları karşılıyor. Asansörde tanıdık bir isim daha var; Murat Ongun... Hani Ekrem İmamoğlu'nun meşhur basın sözcüsü. Onu kamuoyu daha çok bir minibüsün içinden uzanan ve İmamoğlu'nu omuzundan tutup içeri çeken eliyle tanıyor.

Bu ikilinin bir otel asansöründe bir araya gelmesi tesadüf olabilir mi? Aynı katta ve hiç konuşmadan arka arkaya asansörden iniyorlar. Ama onlar o kadar pervasız ki, tesadüfe bakın o saatlerde CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı İmamoğlu da o otelde... Şimdi soru şu; tarafsız gazeteci moderatör İsmail Küçükkaya o otelde saat 13'ten sonra Ekrem İmamoğlu ile görüştü mü’’

SONRAKİ HABER