HDP'li Demirtaş'tan Millet İttifakı'na: HDP’yi ciddiye almayan kaybeder

Terör soruşturmalarından cezaevinde bulunan HDP'nin eski Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, Millet İttifakı'na 'Bizi sadece seçimlerde hatırlamayın' çağrısında bulundu. İttifak üyeleri CHP ve İYİ Parti'ye rest çeken Demirtaş, "Seçim gününü beklemeye gerek yok. Peşinen söyleyelim, HDP’yi ciddiye almayanlar kaybeder" dedi.

F5HABER F5HABER
HDP'li Demirtaş'tan Millet İttifakı'na: HDP’yi ciddiye almayan kaybeder

Demirtaş, T24 için kaleme aldığı “İlle de demokrasi” başlıklı köşe yazısında Türkiye’nin, tarihinin en önemli seçimine adım adım yaklaştığını belirtti. AK Parti’nin “eski vesayetçi rejimin artıklarından da yararlanarak yeni bir otoriter rejimi kalıcı ve kurumsal hale getirmeye çalıştığına” iddia eden eski HDP lideri, “Bu durumda Türkiye, önümüzdeki onlarca yılı daha karanlık bir mecraya sürüklenerek geçirir” dedi.

Selahattin Demirtaş yazısında “Sanırım tarihimizdeki hiçbir seçim, bağrında bunca ciddi tehlikeyi ve fırsatı bir arada taşımamıştır” diyerek muhalefet partilerine ittifakları ilkeler çerçevesinde kurma çağrısında bulundu.

Seçimi kazanmak için yapılacak “ilkesiz ittifaklar” sonucunda “kazanarak kaybetme” durumu oluşacağını savunan Demirtaş, demokrasi hedefinin taktiksel değil stratejik olması gerektiğini söyledi.

HDP’nin bir ‘tutum belgesi açıklamak üzere olduğunu yazan Demirtaş, ittifaklar süreci için de şartlarını şu şekilde tanımladı:

“Demokratikleşme konusunda HDP’nin şakası yok, HDP blöf yapmıyor, taktik yapmıyor. HDP’nin demokrasi ilkelerini ciddiyetle ele alıp tartışmaya yanaşmayacakları, HDP de asla ciddiye almayacaktır.

“Yani seçilecek yönetim, bir süre sonra devleti ele geçirip kendisinden başka tüm kesimleri yok saymayacağını, ezmeyeceğini kesin olarak güvence altına alan bir program açıklamalı, gerekirse kamuoyu huzurunda ilkesel protokol imzalamalıdır.”

SONRAKİ HABER