HDP eş genel başkanları ve 3 vekiline Barış Pınarı Harekâtı soruşturması

Barış Pınarı Harekatı'yla ilgili sözleri nedeniyle HDP eş başkanları Sezai Temelli ve Pervin Buldan hakkında soruşturma açıldı

F5HABER F5HABER
HDP eş genel başkanları ve 3 vekiline Barış Pınarı Harekâtı soruşturması

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, HDP eş genel başkanları Sezai Temelli ve Pervin Buldan hakkında, Barış Pınarı harekatına ilişkin açıklamaları nedeniyle 'terör örgütü propagandası yapma' ve 'Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini alenen aşağılama' suçlarından soruşturma başlattı. HDP 27. dönem milletvekilleri Gülistan Kılıç Koçyiğit, Leyla Güven ve Berdan Öztürk hakkında da soruşturma başlatıldı.

Başsavcılıktan yapılan yazılı açıklamada, Türk Silahlı Kuvvetleri'nce Barış Pınarı Harekatı'nın dün başlatıldığı hatırlatıldı. 

Açıklamada, şu ifadeler yer aldı:

"Harekat ile ilgili olarak HDP eş genel başkanları ve 27. dönem milletvekilleri Sezai Temelli ve Pervin Buldan tarafından dün yapılan yazılı açıklama ile ilgili olarak adı geçen milletvekilleri hakkında 'terör örgütü propagandası yapma' ve 'Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini alenen aşağılama' suçlarından, 9 Ekim'de HDP Genel Merkezi'nde aynı konu ile ilgili olarak HDP 27. dönem Milletvekili Gülüstan Kılıç Koçyiğit tarafından ortak metin çerçevesinde yapılan basın açıklaması ile ilgili olarak, 'terör örgütü propagandası yapma', 'suçu ve suçluyu övme', 'Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini alenen aşağılama' suçlarından 27. dönem milletvekilleri Gülüstan Kılıç Koçyiğit, Leyla Güven, Berdan Öztürk, Sezai Temelli ve Pervin Buldan haklarında resen soruşturma başlatılmıştır."

TEMELLİ NE DEMİŞTİ?

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli salı günü partisinin grup toplantısında harekâta tepki göstererek, "Suriye'ye girerek daha çok sorunu büyütüyorsunuz ve eğer bir akılsızlık daha yaparsanız inanın çok daha büyük sorunlar olacak" demişti. Temelli, "Bu savaşın tek nedeni var; iktidarlarının ömrünü uzatmak. Uluslararası toplum nezdinde hiçbir kabul edilirliği olmayan bu savaş girişiminin, bu işgal operasyonunun durdurulmasını istiyoruz" sözlerini kaydetmişti.

SONRAKİ HABER