Eski CHP'li Sayan, Ağrı için yarışacak

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mart 2019'da yapılacak yerel seçimlerde partisinin aday göstereceği 14 ismi daha açıkladı. Eski CHP'li Savcı Sayan AK Parti Ağrı Belediye Başkan Adayı oldu.

F5HABER F5HABER
Eski CHP'li Sayan, Ağrı için yarışacak

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin genel merkezinde Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda 14 ilin belediye başkanı adayını daha açıkladı. Erdoğan sahneye ilk olarak Ağrı'dan aday olarak gösterilen Savcı Sayan'ı çağırdı. Erdoğan, daha önce de partisinin 60 adayını kamuoyuna tanıtmıştı.

ESKİ CHP'Lİ SAYAN'IN AK PARTİ'DEN ADAY OLMASI DİKKAT ÇEKTİ

AK Parti tarafından Ağrı için aday gösterilen Savcı Sayan, 1996-2000 yılları arasında CHP'de il ve ilçe gençlik kollarında Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyeliği görevlerini üstlendi.

Sayan, kamuoyunda eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'a yakın bir isim olarak biliniyordu.

SAVCI SAYAN KİMDİR?

Savcı Sayan, 1971 yılında Ağrı'nın Tutak ilçesinde dünyaya gelmiştir. 24 çocuklu ailenin 12. çocuğu olan Sayan, ilk okulu doğup büyüdüğü ilçede, orta okulu Muş Malazgirt'te, Liseyi ise yine doğuğp büyüdüğü Ağrı Tutak'ta okumuştur. Üniversite tahsilini İktisadi ve İdari Bilimler Fakultesi'nde tamamlayan Sayan, Pedagojik Formasyon alarak eğitimini tamamlamış ve bazı okullarda öğretmenlik yapmıştır. 1996-2000 yılları arasında Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl ve ilçe gençlik kollarında MYK üyeliği gerçekleştirmiştir. 12 Eylül darbe sürecinde kapatılan CHP Gençlik Kolları'nın 1996 yılında yeniden aktifleştirilmesinde pay sahibi olan Sayan, Ağrı'da CHP il ve ilçe başkanlıklarında bulunmuştur. Yazarlık deneyimi de bulunan Savcı Sayan'ın, bazı makaleleri dergi ve gazetelerde değerlendirilmiştir. Doğu ve Güney Doğu Anadolu yörelerinde Töre cinayetleri, Kadınların Eğitimleri konularında çeşitleri çalışmaları mevcuttur. Bazı Sivil Toplum Kuruluşlarına üyedir.Savcı Sayan, 2015 yılında seçimlerinde AK Parti'den milletvekili adaylığını, "Türkiye yol ayrımında. Tercihimi ben memleket meselesinden yana koyarak AK Parti'den aday adayı oldum." sözleriyle duyurmuştur.

SONRAKİ HABER