için kaldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'Berat Albayrak' açıklaması

AK Parti grup toplantısında önemli açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Berat Albayrak'ın görevden affına değindi. Erdoğan, "Ülkemize önemli hizmetler veren Berat Albayrak'a teşekkür ediyorum. Kendisi sağlık sorunları nedeniyle vazifesinden affını istedi ve biz de bu talebi kabul ederek yerine Lütfü Elvan arkadaşımızı atamış olduk. Yeni bakanımıza görevinde başarılar diliyorum, Rabbim mahçup etmesin." dedi.

F5HABER F5HABER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'Berat Albayrak' açıklaması

AK Parti grup toplantısında önemli açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Berat Albayrak'ın görevden affına değindi. 

"BERAT ALBAYRAK'A TEŞEKKÜR"

(Berat Albayrak) Kendisi, sağlık sorunları sebebiyle vazifesinden affını istedi. Biz de bu talebi kabul ederek, Hazine ve Maliye Bakanı olarak yerine Lütfi Elvan arkadaşımızı atamış olduk. Yeni Hazine ve Maliye Bakanımıza görevinde başarılar diliyorum. Rabbim mahcup etmesin. Merkez Bankası'nda da bir görev değişiklik yaptık. Yeni Merkez  Bankası Başkanımıza da başarılar diliyorum. 

KABİNE DEĞİŞİKLİĞİ İDDİALARI

Kabine değişikliği veya bakanlıkların yapısının tadil edileceği yönündeki spekülasyonlar, içi boş, tamamen masa başında uydurulan haberler. Siz yazacaksınız, TV'lerde konuşacaksınız ben bunlarla mı amel edeceğim. Biz buralara bu kalemlerle gelmedik. Biz kalemşörlerle savaşa savaşa bu maka geldik. Gerektiğinde bu değişikliği hayata geçirecek olan da cumhurbaşkanıdır. Biz harekete geçmek için şuraya veya buraya, şuna veya buna değil, sadece millete bakarız. Milletimizden işareti aldığımızda da hiç tereddüt etmeden gereğini yerine getiririz. Bunun dışındaki her türlü haber, dedikodu, söylenti, lafügüzaftan ibarettir ve bu millete de ihanettir.

Ekonomi politikalarımızı fiyat istikrarı, finansal istikrar ve makroekonomik istikrar olmak üzere üç sacayağı üzerinde inşa ederek hedeflerimize ulaştıracağız. Bunun için uzun vadeli tasarruflar ve yatırımlar açısından elverişli bir ortam hazırlıyoruz. Ekonomide, nitelikli istihdam oluşturan, enflasyona ve cari açığa yol açmayan, ağırlıklı olarak yurt içi tasarruflar ve doğrudan uluslararası yatırımlarla finanse edilen bir büyüme yapısı oluşturuyoruz.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın görevden af talebine ilişkin, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'ndan yazılı açıklama yapılmıştı. Açıklamada, "Cumhurbaşkanımız tarafından yapılan değerlendirme sonucunda, Albayrak'ın görevden af talebi kabul edilmiştir" denildi. Kritik MYK toplantısının ardından bugün sözcü Çelik, Albayrak sorusuna, "Cumhurbaşkanımızın takdirindedir ve kararı kamuoyu ile paylaşacaktır." denilmişti.

SONRAKİ HABER