Erdoğan: Tank palet fabrikasının satılması diye bir şey yok

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tank Palet Fabrikasının satıldığına ilişkin iddialara "Tank Palet Fabrikasının satılması diye bir şey yok. Fabrikada çalışan kardeşlerimin CHP'nin yalanlarına itibar etmediğini biliyorum. " diyerek yanıt verdi.

F5HABER F5HABER
Erdoğan: Tank palet fabrikasının satılması diye bir şey yok

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "BMC Gelecek 50 Yıl Buluşması"nda konuştu.


Ne dediler, 'Türkiye battı, bitti, yatırımlar, üretim durdu.' Hepsine inat yatırımlar da, üretimler de devam ediyor.

İsteseniz de istemeseniz de bu millet, bu ülke dimdik ayaktadır ve dimdik ayakta olarak da yoluna devam edecektir.

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

Şehrimiz ve istikbalimiz adına tarihi bir adım atıyoruz. Modernize edilen 2600-2700 çalışanın görev yaptığı fabrikanın açılış törenini gerçekleştireceğiz. İlk yerli 600 beygir gücündeki motorunun test çalıştırmasını yapacağız. Savunma sanayini bir üst lige taşıyacak BMC üretim ve teknoloji üssünün birinci kısmının temel atma törenini icra edeceğiz. Tank fabrikası, zırhlı ara, ve askeri kamyon fabrikası, ticari kamyon fabrikası, hızlı tren ve metro fabrikası gibi pek çok üretim hattı bulunuyor. Toplam yatırım büyüklüğü 500 milyon dolara ulaşacak tüm etapları faaliyete geçtiğinde 10 bin kişiye istihdam sağlayacak

"GELECEK 50 YILA DAMGA VURACAK"

Yatırımlar, üretim durdu dediler. Hepsine inat yatırımlar da, üretimler de devam ediyor. Bu ülkenin duruşuna katlanamayanlar isteseniz de istemeseniz de bu ülke dimdik ayaktadır. Böylece Sakarya Karasu'ya şehrimizle birlikte tüm Türkiye'nin iftihar kaynağı olacak muhteşem bir tesisi kazandırmış olacak. Ülkemizin gelecek 50 senesine damga vuracağına inandığım BMC üssünü hayata geçiren herkesi şimdiden teşekkür ediyorum.

"ASLA UNUTMAYACAĞIZ"

Burada Katar ve Türkiye işbirliği var. Katar'ın hemen hemen her konuda ülkemizle sergilediği dayanışmayı unutmadık, unutmayacağız. Türkiye-Katar işbirliği güçlenmeye devam edecek. Türkiye, stratejik öneme haiz bir coğrafyada, tüm dost ve kardeş topluluklar için bir güven kaynağıdır.

"BU MİLLET BİLİYOR Kİ..."

3.5 milyon Suriyeli muhacire kapısını açan bu millet. Bu millet biliyor ki, benim sevgili peygamberim bir muhacirdi. Ülkemiz ekonomik, siyasi ve askeri bakımdan güçlü olduğu dönemde çok geniş bir coğrafyada güvenlik ve istikrarın teminatı olmuştur. Kimi devletlerin askeri ve savunma sanayii alanlarını geri plana itme lüksü olabilir ancak bizim böyle bir ihtimalimiz yok. Türkiye güçlü olmak zorundadır. Bilhassa savunma sanayi alanında caydırıcılığımız çok yüksek olmalıdır. Bizim caydırıcılığımızın da teknoloji ile beraber çok daha ileri bir konuma gelmesi lazım. Kendi göbeğimizi kendimiz keseceğiz, birilerine emanet edemeyiz.

"YENİDEN KENEVİR EKİMİ SÜRECİNİ BAŞLATALIM"

Bizi izleyen milletime sesleniyorum. Yeniden bir kenevir ekimi süreci başlatalım. Çünkü çok farklı alanlarda, çok farklı faydaları olduğunu göreceğiz. Şimdi bu süreci başlatacağız.

"FABRİKANIN SATILMASI DİYE BİR ŞEY YOK"

Sakarya'daki birinci ana bakım fabrikasına ilişkin çalışma bunlardan biridir. 19 Aralık'taki kararımızın ardından bazı kesimler bu konuyu istismar etmeye çalıştı. Milli projeleri sabote edenler şimdi aynı tavrı bizim çalışmalarımıza karşı sergiliyorlar. Ülkemizin savunma sanayini on yıllardır bir avuç yabancıya emanet edenler şimdi çıkmış bizim politikamızı eleştiriyorlar. Bu provokasyonun başını da Türkiye'deki adı ana muhalefet ama ana muhalefetten başka ne deseniz var. Böyle bir meselede yerli ve milli bir tavrı CHP'den beklemiyoruz. Zira 16 yılda böyle bir şey görmedik. Bundan sonra da göreceğimizi ummuyoruz çünkü tarihleri boyunca böyle bir şey olmadı. Tank palet fabrikasında çalışan kardeşlerim başta olmak üzere kimsenin CHP'nin yalanlarına itibar etmediğini biliyorum. Öncelikle fabrikamızın satılması yalanını uydurarak böyle bir durum olmadığı halde buna inanlara üzülüyorum. Kusura bakmasınlar Tayyip Erdoğan böyle bir yola bugüne kadar tevessül etmemiştir, bundan sonra da etmez. Burada çalışan arkadaşlarımızın özlük haklarında bir eksilme olmayacaktır. CHP zihniyeti neyin satılacağını neyin işletmeye açılacağını inanın bu işlerden anlamaz. Tank palet fabrikasının satılması diye bir şey yok. Tank, palet fabrikasına 40-50 milyon dolar yatırım yapılacak. Burada yapılan iş özelleştirme de değildir.
SONRAKİ HABER