için kaldı

Erdoğan: Sosyal taraflar anlaşamayacak, yine fatura bana kalacak

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kıdem tazminatı sisteminde yapılması planlanan değişiklik konusunda “Sosyal taraflar anlaşamayacak, yine fatura bana kalacak” diyerek ‘espri yaptığını’ yazdı.

F5HABER F5HABER
Erdoğan: Sosyal taraflar anlaşamayacak, yine fatura bana kalacak

Milyonlarca çalışanı ilgilendiren tamamlayıcı emeklilik sistemi beraberinde kıdem tazminatı tartışmalarını da getirdi. Konuyla ilgili sendikalarla toplantı yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Sosyal taraflar anlaşamayacak, yine fatura bana kalacak" sözleri ise gündem oldu.

Selvi, bugünkü köşe yazısında muhalefetin “İşçinin kıdem tazminatına çökme operasyonu” diyerek tanımladığı ‘tamamlayıcı emeklilik sistemi’ hakkında şunları söyledi:

Tamamlayıcı emeklilik sistemi beraberinde kıdem tazminatı tartışmalarını getirince, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Aile ve Çalışma Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Türk-iş Genel Başkanı Ergun Atalay, TİSK Başkanı Özgür Burak Akkol, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan’ı kabul ederek görüşmüştü. Görüşmede Bakan Zehra Zümrüt Selçuk, ayrıntılı bilgi veriyor. Türk-İş ve Hak-İş genel başkanları kıdem tazminatının “kırmızı çizgi”leri olduğunu belirtiyorlar. Düzenleme için konjonktürün doğru olmadığının söylenmesi üzerine “Onu siyasete bırakın” diyor.

Sistem üzerinde uzun süredir çalışıldığını ifade ediyor. “Ülke için faydalı olacağına inanıyoruz” diye konuşuyor. İşveren temsilcileri “İş kanunları uzlaşma ile çıkar. Kabul etmemiz için müzakereye hazırız. Hükümet masada olsun, anlaşalım” diyorlar. Erdoğan tarafları tek tek dinledikten sonra “Bizim sosyal politikalar kurulu var. Onları da dinleyeyim” diyor. Heyet ayrılırken Cumhurbaşkanı mutabakatın sağlanmasının önemli olduğunun altını bir kez daha çiziyor. Ardından “Sosyal taraflar anlaşamayacak, yine fatura bana kalacak” diye espri yapıyor.

SONRAKİ HABER