Erdoğan: Maalesef muhalefetin sinsi ayak oyunlarıyla uğraşmak zorunda kalıyoruz

AK Parti MYK toplantısı öncesinde açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan CHP'ye yüklendi. Koronavirüse karşı tedbirlere riayet edilmesi konusunda uyarılarda bulunan Erdoğan CHP'ye yönelik "Maalesef muhalefetin sinsi ayak oyunlarıyla uğraşmak zorunda kalıyoruz. Meydanı bu faşist zihniyete bırakmayacağız" ifadelerini kullandı.

F5HABER F5HABER
Erdoğan: Maalesef muhalefetin sinsi ayak oyunlarıyla uğraşmak zorunda kalıyoruz

AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK), Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. Erdoğan MYK toplantısı öncesi açıklamalarda bulundu. Uzun süre maske kullanmanın gerekliliğine değinen Cumhurbaşkanı, "Salgınla mücadelemizi başarıyla sürdürüyoruz" dedi.

"TEYAKKUZ HALİNDE OLMALIYIZ"

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

“Genel olarak halkımızın belirlenen kurallara riayet ederek, işinin başına geçtiğini, alışveriş yaptığını gördük.”

“Uzunca bir süre maske kullanımı, fiziki mesafeye riayet, zorunlu olmadıkça dışarı çıkmama kurallarına uygun bir şekilde yaşamak mecburiyetindeyiz.Biz bitirsek bile dünyada bu hastalığın kökü kazınmadığı takdirde sürekli teyakkuz halinde olmalıyız."

"Halkımızı psikolojik ve fiili olarak önümüzdeki döneme hazırlamalıyız."

CHP'YE ELEŞTİRİ

"Biz Türkiye olarak bu hastalığı yensek bile bu hastalık tüm dünyadan kazınmadıkça tetikte olmamız gerekecektir. AK Parti olarak teşkilatlarımızla bu gerçeği anlatmalı ve halkımızı önümüzdeki döneme hazırlamalıyız.

"Ülke olarak salgından terörle mücadeleye, sınır ötesi operasyonlara kadar pek çok şeyle ilgilenirken maalesef muhalefetin sinsi ayak oyunlarıyla uğraşmak zorunda kalıyoruz.

"Böyle bir dönemde dahi darbe çığırtkanlığından sağlık ve diplomasideki başarılarımızı gölgelemeye çalışmaya kadar her yola başvuran karanlık bir zihniyetle karşı karşıyayız.

"CHP’nin başını çektiği gazetelerden sosyal medyaya kadar azımsanamayacak alıcısı olan bu kesimin hamlelerini boşa çıkarmak Cumhur İttifakı ve AK Parti olarak bizim görevimizdir.

"Meydanı sırf bize zarar vermek için ülkesine zarar verebilecek bu faşist zihniyete bırakmayacağız."

SONRAKİ HABER