için kaldı

Erdoğan: İyi terörist, kötü terörist ayrımı yapılan bir dönemden geçiyoruz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "İyi terörist, kötü terörist ayrımı yapılan bir dönemden geçiyoruz. İslamla teröristi bütünleştirmeye çalışanlar var" dedi.

F5HABER F5HABER
Erdoğan: İyi terörist, kötü terörist ayrımı yapılan bir dönemden geçiyoruz

D-8 Ekonomik İşbirliği Örgütü 9. Zirvesi'nde konuşan Erdoğan şunları söyledi:

Son yıllarda savaşların terör eylemlerin, ekonomik krizlerin ne denli büyük yaralar açtığına şahit olduk. Afganistan'dan İran'a, Arakan'dan Suriye'ye Nijerya'ya kdar dostlarımızın yaşadıkları zorluklara şahit olduk. Neredeyse her 10 yılda bir tekrarlanan ekonomik krizlerle bugüne geldik. Bu kadar zenginliğin olduğu dünyada Afrika'daki kardeşlerimiz hala temel ihtiyaçlarını karşılayamıyor. İyi terörist, kötü terörist ayrımı yapılan bir dönemden geçiyoruz. İslamla teröristi bütünleştirmeye çalışanlar var. Bokoharam gibi katil sürülerini İslam'la bütünleştiriyorlar. Akdeniz'i mülteci kabristanına dönüştüren çaresizliğe, insanların ölüme terk edilmesinden bahsediliyor. D-8'in ilkelerine ve savunduğu ilkelere olan ihtiyaç bırakın azalmayı daha da artmıştır.

'BİR AVUÇ MUTLU AZINLIK DIŞINDA TATMİN OLAN YOK'

Geride kalan 20 sene, o günkü endişelerimizin ne kadar haklı olduğunu bugün bize gösteriyor… Kardeşlerimizin ve dostlarımızın yaşadığı ızdıraba bizzat şahitlik ettik. Mevcut küresel sistem, çıkarları garanti altına alınmış bir avuç mutlu azınlık dışında hiç kimseyi tatmin etmedi. Bu kadar zenginliğin olduğu bir dünyada halen Afrika'da kardeşlerimiz en mutlak ihtiyaçlarını dahi karşılıyamıyor.

SONRAKİ HABER