için kaldı

Erdoğan: İnsanlığın kalbi olması beklenen BM'nin nabzı atmıyor

ABD merkezli Foreign Policy dergisi için BM'nin yaşadığı itibar krizi ve buna yönelik reform önerilerini değerlendiren bir yazı kaleme alan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Küresel liderliğe çok ihtiyaç duyulan bugünlerde Birleşmiş Milletler'i yıkmak değil, iyileştirmek durumundayız. İnsanlığın kalbi olması beklenen BM'nin nabzı bugün atmamaktadır" dedi.

F5HABER F5HABER
Erdoğan: İnsanlığın kalbi olması beklenen BM'nin nabzı atmıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Foreign Policy dergisi için BM'nin yaşadığı itibar krizi ve buna yönelik reform önerilerini değerlendirdiği bir makale yazdı.

"Küresel liderliğe çok ihtiyaç duyulan bugünlerde Birleşmiş Milletler'i yıkmak değil, iyileştirmek durumundayız" diyen Erdoğan, "İnsanlığın kalbi olması beklenen Birleşmiş Milletler'in nabzı bugün atmamaktadır" ifadesini kullandı.
Erdoğan, "Küresel güçlerin yardım etmemesi durumunda uluslararası toplumun geri kalanı BM'de kapsamlı bir reform sürecini başlatmalıdır" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Irak, Suriye ve diğer yerlerde çözümün parçası olan Türkiye'nin küresel bir lider haline geldiğini belirtti.

SONRAKİ HABER