için kaldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan Deniz Baykal için devreye girdi! Ünlü beyin cerrahını Türkiye'ye getirtti

Ankara Üniversitesi İbn-i Sina Hastanesi'ne kaldırılan Deniz Baykal'ın durumu ciddiyetini korurken, hastaneyi arayıp bilgi alan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın devreye girdiği öğrenildi. Erdoğan Baykal'ın durumunun iyi olmadığını ve 3. defa ameliyata alındığını öğrenince dünyaca ünlü beyin cerrahı Prof. Dr. Uğur Türe'yi Cumhurbaşkanlığı uçağıyla Türkiye'ye getirtti.

F5HABER F5HABER
Cumhurbaşkanı Erdoğan Deniz Baykal için devreye girdi! Ünlü beyin cerrahını Türkiye'ye getirtti

Geçirdiği rahatsızlığın ardından Ankara Üniversitesi İbn-i Sina Hastanesi'ne kaldırılan Deniz Baykal'a dün üçüncü bir operasyon yapıldı ve yara kenarındaki kan birikintisi temizlendi. Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş, 'Deniz Bey'de maalesef kanama ve ödem en üst düzeyde gerçekleşiyor. Solunum desteği sağlanıyor. Bilinci kapalı olarak uyuyor. Ciddi bir durum bu. Ağır bir beyin hasarı ve o hayati tehlike her an var' diye konuştu. Öte yandan Baykal'ın sağlık durumuyla ilgili bilgi almak için hastaneyi arayan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Baykal'ın durumunun kötü olduğuu öğrenmesi üzerine devreye girdiği ve dünyaca ünlü beyin cerrahı Prof. Dr. Uğur Türe'yi Cumhurbaşkanlığı uçağıyla Türkiye'ye getirttiği öğrenildi. Türe'nin Deniz Baykal'ı görmesi üzerine, beyin ölümün gerçekleşmediğini açıkladığı belirtildi.
Baykal'ın dün sabahki ameliyatının ardından akşam da yara kenarında oluşan kan birikintisi doktorlar tarafından temizlendi. İşlem, enfeksiyon riskine karşı ameliyathanede yapıldı. Temizleme işleminin ardından Baykal'ın tomografisi çekildi. Tomografi sonuçlarının doktorlar tarafından değerlendirmeye alındı.

Deniz Baykal'ın hayati tehlikesinin her an olduğunu ifade eden Ankara Üniversitesi (AÜ) Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş, gazetecilere yaptığı açıklamada şunları söyledi:

SOLUNUM DESTEĞİ VAR

"Deniz Bey'de maalesef kanama ve ödem en üst düzeyde gerçekleşiyor. Bu nedenle de bugün bir ameliyat yapıldı basıncı azaltmak için. Akşam saatlerinde yapılan müdahale ise bir ameliyat değil, müdahaleyle cilt altında biriken kan temizlendi. Şu anda kendisine yine yoğun bakımda yoğun tedavi uygulanıyor. Solunum desteği sağlanıyor, beyin destekleri sağlanıyor. Bu süreç içinde kendisi tabii ki bilinci kapalı olarak uyuyor. Şu ana kadar çok daha iyi sonuçları görebilme umudumuzu hep koruduk ancak gelinen tablo içerisinde, elbette ki umutlarımızı yine koruyoruz ama bazı olumsuzlukları yaşadığımızı da sizler de biliyorsunuz.
Cumhurbaşkanı Erdoğan Deniz Baykal için devreye girdi! Ünlü beyin cerrahını Türkiye'ye getirtti - Resim : 1
UĞUR TÜRE KİMDİR?

1963 yılında Ordu'nun Fatsa ilçesinde doğdu. 1980 yılında Ankara, Bahçelievler Deneme Lisesini bitirdi.

1987 yılında Hacettepe Üniversitesi Tıp fakültesinden mezun olduktan sonra Kızılören sağlık ocağı İncesu Kayseri'de pratisyen doktor olarak görev yaptı.

1987-1992 yılları arasında Şişli Etfal Hastanesi Nöroşirürji Kliniğinde araştırma görevlisi olarak çalıştı.

1990- 1993 yılları arasında University of Zurich, İsviçre'de ve 1995- 1997 yılları arasında University of Arkansas for Medical Scienses, Little Rock, Arkansas, USA 'da "Research Fellowship "olarak çalıştı.

1997 yılında Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroşirürji Anabilim dalında Yardımcı doçent olarak göreve başladı ve aynı fakültede 1999 yılında Beyin ve Sinir cerrahisi doçenti oldu.

2003 yılından beri Yeditepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroşirürji Anabilim Dalında görevine devam etmektedir.
ÖZGÜR ÖZEL: 'İDDİALAR ASILSIZDIR'

Deniz Baykal'ın hayatını kaybettiğine yönelik sosyal medyada dolaşan haberlerin ardından CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel açıklama yaptı ve 'Sağlığının kötüye gittiğine ilişkin yapılan haberler ve çok kötü haberlere ilişkin duyumların tamamı asılsızdır' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Deniz Baykal için devreye girdi! Ünlü beyin cerrahını Türkiye'ye getirtti - Resim : 2

CHP'li Özel'in açıklamaları şu şekilde:

"Önceki dönem genel başkanımız sayın Deniz Baykal'ın sağlık durumunu hep birlikte yakından takip ediyoruz. Doktorların yaptığı açıklamayı hep birlikte izlemiştik. O açıklamanın üzerinden birkaç saat geçtikten sonra sosyal medyada bir televizyon kanalının bir muhabiri tarafından paylaşılan bir tweet büyük bir endişe yarattı. Ve bunun üzerine burada bulunan genel başkan yardımcılarımız ve milletvekillerimizle birlikte gittik, doktor içeriden çıktı ve kendisi bizzat Deniz beyi takip eden doktor şu açıklamada bulundu;

'DURUMU STABİL'
'Son açıklamadan beri durumunda hiçbir değişiklik yok. Durumu stabil. Kötüye herhangi bir gidiş yok. Yarın sabah saat 8'de planlanan tomografi çekilecek. Deniz beyin sağlık durumu son yapılan açıklamadan beri değişmedi' dedi.

Buradan, gerek sosyal medyada, gerekse diğer alternatif iletişim kanallarında yapılan açıklamaların son derece infial yarattığını, aileyi, sevenlerini, Cumhuriyet Halk Partisi ailesini ve tüm Türkiye'yi tedirgin ettiğini, yüreğini ağzına getirdiğini bir kez daha ifade etmek gerekiyor. Biz bu geceyi sayın genel başkanın güçlenerek, sağlığına daha yaklaşarak geçireceğini ve yarın iyi haberler almayı umuyoruz.

'DURUM CİDDİ ANCAK...'

Sağlığının kötüye gittiğine ilişkin yapılan haberler ve çok kötü haberlere ilişkin duyumların tamamı asılsızdır. Bir dakika önce yanından ayrılan doktorun bize kullandığı ifadeyi aynen terkar ediyorum. Önemli olan şu anda bu dezenfarmasyonu temiz ve taze bilgi ile geriye almak, bunu düzeltmek. Diğer konuda gerekli girişimleri yarın gün ağardıktan sonra ve her şey yoluna girdikten sonra nasılsa yaparız. Önemli olan şu anda Deniz beyin sağlık durumunda değişen herhangi bir şey yok. Durum ciddi ancak bir kötüye gidiş yok. Umutsuzluğa kapılacak bir durum yok. Tüm sevenlerine tüm Türkiye'ye sadece şunu söylüyoruz, biz dua ediyoruz, dua edelim."

Bu arada Baykal'ın kafatasından yaklaşık 12 santimlik bir bölümün de ödemin baskı yapmamasına yönelik çıkarıldığı öğrenildi. (Hürriyet)

BAYKAL'A 3. OPERASYON

CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal'a 3. kez operasyon yapıldı. Yapılan operasyonda kafa içi basınç artışına müdahale edildi.

SONRAKİ HABER