Erdoğan Azerbaycan'da Türk Konseyi Zirvesi'nde: "6 devlet tek millet olmayı arzu ediyoruz"

Azerbaycan'da düzenlenen 'Türk dili konuşan ülkeler konseyi' toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ekonomilerimiz üzerindeki döviz baskısını azaltacak önlemleri almalıyız... Millî davalarımızda birbirimizin yanında durmak kardeşliğimizin bir gereğidir. 6 devlet tek millet olmayı arzu ediyoruz." ifadelerini kullandı. " Şu ana kadar bin kilometrekarelik alanın terörden kurtarıldığını söyleyen Cumhurbaşkanı, "Münbiç'ten Irak sınırına kadar olan bölgeyi güvenli hale getireceğiz" dedi.

F5HABER F5HABER
Erdoğan Azerbaycan'da Türk Konseyi Zirvesi'nde: "6 devlet tek millet olmayı arzu ediyoruz"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bakü'de Türk Dili Konuşan Ülkeler İş Birliği Konseyi (Türk Konseyi) 7. Zirvesi'ne katıldı.

Erdoğan şu sıralar burada yaptığı konuşmadan öne çıkanlar şöyle:

"Bu zirve tarihi bir nitelik taşıyor. Türk Konseyi gibi yapıların dünya siyasetinde ağırlığı artıyor. Konseyin BMGK ve İslam İşbirliği Teşkilatı nezdinde gözlemci statüde olmasını istiyoruz. 

"Ekonomimizdeki döviz baskısını azaltmalıyız. Yerel paralarla ticarete verdiğimiz önemin altını çizmek istiyorum. Uluslararası ticaretin dolara endeksli konumu belirsizlik ortamında riskleri beraberinde getiriyor. Kotalar ticaretimizin arasındaki en büyük engellerdendir. Aramızdaki kotaları kaldırmalıyız."

"Suriye'de son 8 yılda yaşadıkalrımız bir terör örgütü ile diğerinin tasviye edilemeyeceğini göstermiştir. PKK/YPG'yi tasviye etmek için 9 Ekim'de önemli bir adım attık. Barış Pınarı Harekâtımızın iki önemli amacı vardır. İlki Suriye'nin kuzeyindeki terör tehdidinin tamamen ortadan kaldırılmasıdır. İkincisi; 8 yıldır misafir ettiğimiz 3 milyon 650 bin Suriyeli Arap'ın kendi ülkelerine huzurla dönebilmelerini sağlamaktır. Bunun dışında da 350 bin civarında Suriyeli Kürdü ülkemizde misafir etmekteyiz. Güvenli Bölge haritasına uygun şekilde operasyonumuz devam ediyor. Bu sabah itibariyle yaklaşık bin kilometrelik alanı bölücü terör örgütünün işgalinden kurtardık. İlk etapta 1 milyon daha sonra 2 milyon Suriyeli sığınmacının evlerine kendi tercihleriyle dönemlerini sağlayacağız. Suriye'nin kuzeyi Barış pınarlarıyla yeniden yeşerene kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. 'İyi dost, iyi günde çağrıldığında, kötü günde ise çağrılmadan gelendir.' Siz kardeşlerimden çok düşlü bir destek veriyoruz. Bize destek veren liderlere buradan teşekkür ediyorum."

"15 Temmuz gecesi insanlarımızı şehit eden FETÖ ile mücadelemizde ülkemize verdiğiniz destekleri sürdürmenizi istirham ediyoruz. Millî davalarımızda birbirimizin yanında durmak kardeşliğimizin bir gereğidir."

"6 devlet tek millet olmayı arzu ediyoruz."

SONRAKİ HABER