için kaldı

Erdoğan: Ayasofya konusunda ülkemize yöneltilen ithamlar, doğrudan egemenlik hakkımıza saldırı anlamına geliyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ayasofya'nın ibadete açılması tartışmalarıyla ilgili olarak "Kimsenin bizim ibadethanelerimize karışmaya hakkı yoktur. Ayasofya konusunda ülkemize yöneltilen ithamlar, egemenlik hakkımıza saldırı anlamına gelmektedir" dedi.

F5HABER F5HABER
Erdoğan: Ayasofya konusunda ülkemize yöneltilen ithamlar, doğrudan egemenlik hakkımıza saldırı anlamına geliyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şişli'deki Levent Camii Temel Atma Töreni'nde konuştu. Erdoğan, sözlerine "Müslümanlar dünyanın her köşesinde peygamberimizin 'Kim Allah rızası için bir mescit yaptırırsa Allah da buna karşılığında ona bir köşk tahsis eder' anlayışıyla cami inşa ediyorlar" diye başladı ve İstanbul'un cami anlamında dünyanın en zengin şehirlerinden biri olduğunu söyledi.

Devamında "Şimdi merak ediyorsunuz, Levent Camii'nin adı ne olacak? 'Leventler buradan geçti' dedik ya, öyleyse baş levendin adını da inşallah buraya koyalım ve Barbaros Hayrettin Paşa Camii olsun. Demokratik bir hareket de yapabiliriz, kabul edenler-etmeyenler diye" duyurusunu yapan Erdoğan, daha sonra Ayasofya'nın ibadete açılması tartışmalarıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları;

Erdoğan şunları söyledi:

"Biz nasıl başka ülkelerdeki ibadethanelere karışmıyorsak kimsenin de bizim ibadethanelerimize karışma hakkı yoktur. Hali hazırda ülkemizde sayıları 435'i bulan, kilise, sinagog ve havra ibadete açıktır. Balat'taki demir kilise örneğinde olduğu gibi, yeni kiliselere biz destek verdik, devletin cebi hümayunundan bunları yaptık.


Böyle bir ülkeyi ibadethaneler üzerinden eleştirmek hakikatlere sırt dönmek demektir. Ayasofya'ya konusunda ülkemize yöneltilen ithamlar doğrudan egemenlik haklarımıza saldırı amacı taşımaktadır. Böyle bir ülkeyi ibadethaneler üzerinden eleştirmeye çalışmak hakikatlere sırt dönmek demektir.
Ülkemize Ayasofya üzerinden yöneltilen ithamlar doğrudan egemenlik haklarımızı hedef almaktadır. Biz ülkemizde Müslümanların da diğer dinlere mensup olanların da hakkını hukukunu korumaya devam edeceğiz."

CUMA NAMAZI ÇIKIŞI DA KONUŞMUŞTU

Saat 11.15 sularında Sakarya'nın Hendek ilçesindeki havai fişek fabrikasında patlama meydana geldi. Hendek'teki patlama nedeniyle bölgeye sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edilirken, patlama kentin birçok ilçesinde hissedildi, vatandaşlar deprem olduğunu sanarak sokaklara fırladı. 

Erdoğan'ın açıklamaları şöyle:

(Sakarya-Hendek'teki patlama) 189 personel içerisinde yaralı sayısı biri ağır olmak üzere 74 ve vefat sayısı da 2.

Her türlü tedbir şu an itibarıyla alınmış vaziyette

2 yangın helikopteri ile 1 yangın uçağı aktif olarak çalışıyor.

Burası 160 dönüm arazi. 15 bina var. yerleşim yerlerine de 3 kilometre mesafede.

Temennimiz odur ki yaralıların sağlıklı bir şekilde ailelerine dönmesi ve içeride olan yaralılarla ilgili olumsuz haberler almamaktır.

Ölen kardeşlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. yaralı kardeşlerimize şifalar diliyorum.

(Milli Savunma Bakanı Akar Libya'da) Katar ziyareti, şu Kovid-19'dan sonra yurt dışına ilk ziyaretim oldu. Bölge ülkeleri ile olan tüm konuları Sayın Temim ile ele aldık.

Planlamayı biz hafta başı yaptık. Bu planlamayı yaptıktan sonra önce Deniz Kuvvetleri Komutanımız'ı gönderdik. Planın tahakkukunu orada gerçekleştirelim istedik. Onun getireceği bilgiler sonrası bir heyetle Savunma Bakanım oraya gidecekti. Dünkü Katar ziyaret sonrası, bugün Savunma Bakanım oraya gitmiş durumda. 

Libya'da meşru ve var olan hükümetle aramızdaki çalışmaların ciddi ve kararlılık içinde sürdürülmesi lazım, yapılan iş budur. Savunma Bakanım oraya gitmiş durumda. Orada yapacakları çalışmayla Libya'daki süreci çok daha yakın bir markaj içinde sürdürelim istiyoruz. 

SONRAKİ HABER