Erdoğan, AVM'lerin önünde oluşan kuyruktan rahatsız: Daha sıkı tedbirler almak zorunda kalırız

AVM'lerin açıldığı ilk gün ortaya çıkan görüntüler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ında tepkisini çekti. Türkiye’nin normalleşme sürecinin aylık olarak değil, haftalık olarak kamuoyu ile paylaşılmasını isteyen Erdoğan "Bazı yerlerde kurallara tam uyulmuyor, daha sıkı tedbirler alırız" dedi.

F5HABER F5HABER
Erdoğan, AVM'lerin önünde oluşan kuyruktan rahatsız: Daha sıkı tedbirler almak zorunda kalırız

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni tip koronavirüs (Covid-19) önlemlerine bazı yerlerde tam olarak uyulmadığını söylerken “Daha sıkı tedbirler almak zorunda kalırız” dedi.

Milliyet gazetesinin aktardığına göre Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabine toplantısının ardından bakanlardan son duruma ilişkin olarak bilgi aldı.

“Haftalık açıklansın”

Haziran, temmuz, ağustos ve eylül aylarında hayata geçirilecek normalleşme takvimine dair hazırlanan taslağın birçok bakanlıkla paylaşıldığı, ancak bunun kamuoyuna kısmen sızması üzerine farklı ve yanlış bilgilerin yayıldığı değerlendirmesini yapan Erdoğan, “Aylık açıklandığı ya da kamuoyuna yansıdığı zaman kamuoyunda farklı beklenti oluşuyor. Çalışmalarımızı haftalık bazda yapalım. Her şey iyi giderse kademe kademe planlarımızı açıklarız” diye konuştu.

AVM'lerdeki durum

Erdoğan’a toplantıda normalleşmenin ilk günü olması nedeniyle AVM ve berberlerdeki durumla ilgili fotoğraf ve görüntülerle bilgi verildiği belirtildi. Toplantıda, AVM’ler ve berberlerde sıkıntılı bir durum oluşmadığı, “kurallara uygun şekilde kontrollü hayata geçildiği” bilgisi paylaşıldı. İlk gün olması nedeniyle AVM’lerde yoğunluk zaten beklendiği, tablonun genel olarak iyi durumda olduğu ifade edildi.

“Tedbirler elden bırakılmamalı”

Erdoğan’ın, “Bazı yerlerde tam olarak kurallara uyulmadığına dair görüntüler var. Daha sıkı tedbirler almak zorunda kalırız. Tüm sonuçları anlık izleyip, tedbirler elden bırakılmamalı” talimatı verdiği kaydedildi.

Düğün salonları ne olacak?

Toplantıda, düğün salonlarının açılmasına ilişkin takvim de gündeme geldi.

Bu konuda net bir tarih verilmesinin uygun olmadığı belirtilirken Erdoğan’ın, “Her kurala uyulur ve tablo daha iyiye giderse yakın zamanda değerlendiririz. Tabloya göre, danışarak müjdemizi veririz” değerlendirmesini yaptığı öğrenildi.

Nikâh salonlarının ise, azami yüzde 25 kapasitenin aşılmaması şartlarına uyarak haziranda açılmasına yönelik bir çalışma bulunduğu kaydedildi.

SONRAKİ HABER