için kaldı

Dilipak: İmamoğlu - Kılıçdaroğlu kavgası yaşanacak

23 Haziran İstanbul seçimlerine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Gazeteci Yazar Abdurrahman Dilipak, "CHP bunu bir referandum sonucu gibi takdim edecek. AK Parti’ye saldıracak. CHP dışarıda kendine bir kavga zemini üretemezse, kavgayı kendi içinde verecek. İmamoğlu - Kılıçdaroğlu kavgası yaşanacak. " öngörüsünde bulundu.

F5HABER F5HABER
Dilipak: İmamoğlu - Kılıçdaroğlu kavgası yaşanacak

Yeni Akit yazarı Abdurrahman Dilipak  “Seçim sonuçları üzerine” başlıklı köşesinde AK Parti’ye “Güç zehirlenmesi” eleştirisinde bulundu ve sorumluların bulunup müeyyidenin uygulanmaması halinde “Bu gidişin sonu ANAP’ın sonu gibi olur” uyarısında bulundu:

"… Bir yenilgi varsa, bunun sebebi araştırılmalı. Sorumlusu bulunmalı, yapanın yanına kâr kalmamalı ve müeyyide uygulamalı. Yoksa bu gidişin sonu ANAP’ın sonu gibi olur! Aslında CHP de kazanmadı. Oportünizm kazandı…"

"… Eleştiren dostlar uzaklaştırıldı, yalaka Media, STK ve Sermaye sahipleri çevreyi sarınca bu sonuç mukadder oldu. Vitrindekiler, ekran yüzü, işportacı mantığı ile yapılan siyaset pazarlaması, reklam ajanslarının ürettiği sloganlar ve söylemle siyasetin sonu bu. Siz gelip konuşup gidiyordunuz, salonlarda da siz gittikten sonra insanlar, Yıldırım’ın çocukları, Soylu ile Damat kavgasını konuşuyordu. Aile ve gençlerin geleceği konuşuluyordu…"

Dilipak iki seçim arasında yaşanan Pontus, VIP tartışmasının, Öcalan’ın ekrana çıkarılmasının yanlış olduğunu “Keskin sirke küpüne zarar verir” sözleriyle kaleme aldı, yapılması gerekenleri şöyle sıraladı:

“İnsanları kazanmayı esas almalıydık. Ama kaçırdık, sonuç ortada! Bu, bir “Güç zehirlenmesi” yaşanıldığı gerçeğini ortaya koyuyor… Bu anlamda AK Parti’nin yeni bir kavga zemini oluşturmaması gerek. İlk mesajlar bu yönde. Artık bir an evvel şu kabine değişikliği, parti teşkilat ve üst yönetimi ile bürokrasisine bir el atması gerek. Geç kalındı. Media ve STK ile ilişkilerini yeniden düzenlemeli. Eski dostları ile kucaklaşmalı, bilgi vermeli ve bilgi almalı. Ehliyet ve liyakat önemli. Yolsuzlukların üzerine gidilmeli. Kim bilir, belki de bu “şok” uyanışımıza vesile olur. 'Bir uçurumun kenarından geri döneriz.' ”

Dilipak CHP'nin içinde İmamoğlu - Kılıçdaroğlu kavgası yaşanacağını öne sürerek "Bu anlamda AK Parti’nin yeni bir kavga zemini oluşturmaması gerek. İlk mesajlar bu yönde. Artık bir an evvel şu kabine değişikliği, parti teşkilat ve üst yönetimi ile bürokrasisine bir el atması gerek. Geç kalındı. Media ve STK ile ilişkilerini yeniden düzenlemeli. Eski dostları ile kucaklaşmalı, bilgi vermeli ve bilgi almalı. Ehliyet ve liyakat önemli. Yolsuzlukların üzerine gidilmeli." diye yazdı.

SONRAKİ HABER