Devlet Bahçeli'den Kıbrıs açıklaması

MHP lideri Bahçeli, Kıbrıs'ta çözümden korkan, barış ve uzlaşmadan kaçan tarafın Rumlar olduğunu söyledi. Kıbrıs'ta ortaklık devleti kurulmasının bugünkü ortamda imkansız bir hale geldiğini belirten Bahçeli, ''İki ayrı devlet varlığı artık herkesçe kabul edilmelidir'' dedi.

F5HABER F5HABER
Devlet Bahçeli'den Kıbrıs açıklaması

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli,  yaptığı yazılı açıklamayla Kıbrıs'ta iki ayrı devlet varlığının artık herkesçe kabul edilmesi gerektiğini belirtti.

''KIBRIS'TA ÇÖZÜMDEN KORKAN, BARIŞ VE UZLAŞMADAN KAÇAN TARAF RUMLAR''

Bahçeli'nin açıklamalarından satır başları şöyle:

''Türk milleti bu muhasım ve mütecaviz kuşatmaya misliyle mukabele ve müdahale etmeye hiç şüphe yok ki muktedirdir. Maalesef önü arkası planlanmış, diplomasinin ayak oyunlarıyla perçinlenmiş oyalama mekanizmaları yıllardır tedavülde tutulmaktadır. Kıbrıs’ta çözümden korkan, barış ve uzlaşmadan kaçan yegane taraf Rumlar olmuştur.

''KIBRIS'TA İKİ AYRI DEVLET VARLIĞI ARTIK HERKESÇE KABUL EDİLMELİ''

Kıbrıs’ta ortaklık devleti kurulması bugünkü ortamda imkansız bir hale gelmiştir. Kıbrıs Türklüğü kendi kaderini kendi tayin etmeye, kendi göbek bağını kendi kesmeye hazırdır, buna da kararlıdır. Kıbrıs’ta iki ayrı devlet varlığı artık herkesçe kabul edilmelidir.''

SONRAKİ HABER