için kaldı

Davutoğlu'ndan 3 partiye çağrı: Gelin grup kuralım

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu katıldığı canlı yayında DEVA, Saadet ve Demokrat Parti’ye ortak grup kurma çağrısı yaptı.

F5HABER F5HABER
Davutoğlu'ndan 3 partiye çağrı: Gelin grup kuralım

CHP listelerinden Meclis'e 10 milletvekili sokan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, katıldığı canlı yayında dikkat çeken açıklamalar yaptı. 14 Mayıs seçimlerinden sonra Kılıçdaroğlu'na ve CHP hiçbir desteği olmadığı için eleştirilerin hedefinde olan Davutoğlu, DEVA, Saadet ve Demokrat Parti’ye Meclis'te ortak grup kurma çağrısı yaptı. 

Davutoğlu'nun açıklaması şu şekilde:

"İTİRAF EDEYİM ÇOK ISRAR ETTİM AMA ANLATAMADIM"
"AK Parti'den rahatsız olanların MHP'ye ve Yeniden  Refah'a kayması ve toplamda bir denge bulmaya çalışması... Tabii bunda Millet İttifakı niye bunları çekemedi sorusu doğru bir sorudur.

Ben bu meseleyi iki sene önce gördüm. Altılı Masayı kurmadan önce arkadaşlara gelin şuradaki ortak zemin kuralım.

AK Parti, oy vermeye alışmış kitlelerin bir anda Cumhuriyet Halk Partisi'ne oy vermesi mümkün değil dedim. Ama anlatamadım. Yani sonra da anlatamadım. İtiraf edeyim. Çok ısrar ettim. Herkes biliyor kamuoyunda bunu. Bazı şeyleri fırtınanın geldiğini görürsünüz ama gücün sırtına engelemeye yetmez."

"ÜÇ PARTİ YETKİLİLERİNE ÇAĞRIDA BULUNUYORUM"
"Şimdi de buradan bir çağrıda bulunuyorum. Özellikle bu üç parti yetkililerine. Türk Meclis'te bir yeni tablo oluştu birlikte bir grup kurmak bir zarurettir. Üç parti hatta Demokrat Parti'yle. Birlikte grup kurmak bir zarurettir.

Formülleri bulunur. Biz çalıştık. Ya ben çalışmadığım hiçbir şeyi gündeme getirmem. Çok rahat formülleri bulunur. Yeter ki insanlar yaşadıklarından biraz ders alsınlar. Evet. Yani evet. Orada biz ben de suçlayamıyorum seçmeni. Alışmadığı bir yere gidip vuramıyor işte. Ve bunu ben bunu söyledim."

SONRAKİ HABER