için kaldı

Cumhurbaşkanlığı yardımcılığında devir teslim! Fuat Oktay görevi Cevdet Yılmaz'a bıraktı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, görevi Fuat Oktay'dan devraldı. Yılmaz, "Türkiye Yüzyılı olarak ifade ettiğimiz Türkiye'nin İkinci Yüzyılı'nı bir şahlanma dönemi haline getireceğiz. Yeni projeler, yeni fikirler koyarak ilerleyeceğiz" dedi.

F5HABER F5HABER
Cumhurbaşkanlığı yardımcılığında devir teslim! Fuat Oktay görevi Cevdet Yılmaz'a bıraktı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı olarak yeni kabinede yer alacak olan Cevdet Yılmaz, Beştepe'de görevi törenle Fuat Oktay'dan devraldı. Törende konuşan Fuat Oktay şu mesajları paylaştı:

Öncelikle hepinize hoş geldiniz diyerek başlamak istiyorum. Cumhuriyetimizin 100. yılında Türkiye'nin kaderini belirleyecek Seçim gerçekleştirdik. Seçimlerde açık farkla milletimizin teveccühüne nail olduk. Hükümetimize, cumhurbaşkanımıza, AK Parti'ye duyduğu güven dolayısı ile milletimize şükranlarımı sunuyorum. Şerefle yürüttüğüm görevimi Cevdet Yılmaz beye devrediyorum. Ülkemizi ve dünyamızı etkileyecek büyük sınamalardan geçtik. Küresel sorunların üstüne deprem felaketi. Bu felaketin yaralarını sarmak için gece gündüz verilen uğraşlar. Hepsinden alnımızın akı ile çıktık. Ayasofya'nın ibadete açılmasından savunma sanayisine, Togg'a kadar mega projelerin parçası olmamıza fırsat veren cumhurbaşkanımıza güvenleri için şükranlarımı arz ediyorum. Farklı konulardaki spesifik çalışmaları büyük gayretle yerine getirdik. 

Kanun taslakların oluşumunda ortak aklın oluşumuna katkı verdik. Bütçe sürecinde kurum ve kuruluşlar arasındaki koordinasyonu gerçekleştirdik. Türki cumhuriyetler başta olmak üzere eylem planlarını yakından takip ettik. KKTC ile işbirliğini toplumsal boyuta yayarak güçlendirdik. Sayın Cevdet Yılmaz beyin bu çıtayı daha da yukarı taşıyacağına eminim. Bundan sonra çok daha iyi işler yapılacağına inancım tamdır. Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a yol arkadaşlığı yapmış olmamız dolayısı ile zatı devletlerimize bir kez daha teşekkür ediyorum.

CEVDET YILMAZ: TEMEL İLKEMIZ ADALET OLACAK
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın konuşmasından öne çıkanlar ise şu şekilde:

Milletimiz seçimlerde hem Cumhur İttifakı'nı vererek iradesini net bir şekilde ortaya koymuştur. Bizim de sorumluluğumuzu daha da artırmaktadır. Siyasi istikrarla ekonomik istikrarın çok net bir şekilde görüyoruz. Bu belirsizliklerin ortadan kalkması milletimizin beklentilerini karşılayacağımız anlamına geliyor. Demokrasimiz kazanmıştır, tüm Türkiye kazanmıştır. Dünyanın ve bölgemizin zor bir dönemden geçtiğini biliyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın tecrübeleriyle bu zorlukların üstesinden gelmeye ve yeni fırsatları değerlendirmeye kararlıyız. Türkiye Yüzyılı olarak ifade ettiğimiz Türkiye'nin İkinci Yüzyılı'nı bir şahlanma dönemi haline getireceğiz. Yeni projeler, yeni fikirler koyarak ilerleyeceğiz. Vatandaşlarımızın beklentilerini gerçekleştirmeyi sürdüreceğiz. Her yaptığımız işte danışmaya, konuşmaya özen göstereceğiz. Temel ilkemiz adalet olacak. Seçim beyannamemizde detaylı olarak ifade ettiğimiz politikaları birer birer hayata geçireceğiz. Sürdürülebilir, insan odaklı bir kalkınma hedefimiz olacak. Azimle çalışacağız, çok çalışacağız. 

SONRAKİ HABER