için kaldı

Davutoğlu: Cumhurbaşkanımız benim de adayım

Eski Başbakan, AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu, milletvekili adayı olmayacağını açıklayarak "Cumhurbaşkanı adayımız Recep Tayyip Erdoğan'dır. Önümüzdeki seçimler için milletvekili adayı değilim ve olmayacağım." dedi

F5HABER F5HABER
Davutoğlu: Cumhurbaşkanımız benim de adayım

Eski Başbakan ve Dışişleri Bakanı AK Parti Konya milletvekili Ahmet Davutoğlu TBMM'de basın toplantısı düzenledi. 24 Haziran seçimlerinde Milletvekili adayı olmayacağını söyleyen Davutoğlu ayrıca "AK Parti aidiyetim sürerken AK Parti dışında herhangi bir siyasi faaliyet içinde bulunmam. Böyle bir şey yapacaksam bu kimliğimi bırakarım. Bırakmaya da niyetim yok. Bu bağlamda AK Parti'nin kararı benim de kararımdır. Sayın Cumhurbaşkanımız benim de adayımdır. Önümüzdeki seçimde de milletvekili adayı değilim. Herhangi bir makam beklediğim için de değil" dedi.

İşte Davutoğlu'nun açıklamaları...

Birkaç gün içinde şahsımla ilgili yapılan yorumlar konusunda kanaatimi paylaşmak isterim. Her zaman ilkesel davrandım. Akademik hayatta da, devlet hayatında da.

Her şeyden önce herhangi bir fikrin ya da siyasi tavrın meşru olması için insanoğlunun onurunun, canının, düşünce ve inanç özgürlüğünün korunması esastır. Hukuk ve adaletin tesis edilmedi. Liyakatın ve hliyetin, şeffaflığın ve hesap verilebilirliğin gerçekleşmesi anlayışı içinde olduk. Siyaseti ve fikri faaliyetleri anlamlı kılan bu ilkelerdir.

AK Parti'nin bu kurucu ilkelerle birlikte tarih sahnesine çıkması Türkiye için bir dönüm noktası. Yolsuzluğa, yoksulluğa ve yasaklara karşı başlayan bu hareket büyük ümit kaynağı olmuştur. Ben de bu ilkelerin hayata geçmesi için gece gündüz çaba sarf ettim. Biz millete borçluyuz. Bu siyasal varoluşu anlamlı kılan hareket olarak gördüğüm AK Parti için hiçbir faninin terk etmeyi düşünmediği makamları bıraktım. Yapılan hiçbir fedakarlıkta da tereddüt göstermem. Her türlü hakarete sabırla mukabele ettim.

Üç hususun net şekilde bilinmesini isterim. Birincisi geçtiğimiz günlerde Sayın Abdullah Gül'ün davetiyle bir araya gelmemiz sebebiyle spekülasyon üretildi. Benim için insani ahlak önemlidir. Birlikte çalıştığım cumhurbaşkanları, selefim olan başbakanları benimle görüşme davetinde bulunduğunda bunu yerine getiririm. Kimsenin bunu sorgulamaya da hakkı yoktur, fikir beyan etmeye de hakkı yoktur. Bizler, devlet görevi üstlenenler her birimiz millet meseleleriyle ilgili bir araya gelir konuşuruz.

İkincisi, temel kurucu ilkeleriyle bütün enerjimi son 16 yıl içinde vakfettim AK Parti hareketi ki, buna AK Parti'nin her bir neferi teşkilatı ve AK Parti'nin girdiği 5 genel seçimin ikisi benim genel başkanlığımda gerçekleşmesinden hareketle, bütün teşkilat mensuplarına canı yürekten teşekkür ediyorum. Son teşkilat değişimde görevi alanlara da bırakanlara da teşekkür ediyorum.

SAYIN RECEP TAYYİP ERDOĞAN HEPİMİZİN ADAYIDIR
AK Parti aidiyetim sürerken, AK Parti dışında herhangi bir siyasal hareket, organizasyon içinde bulunmadım, bulunmam. Bunu ad siyasi ahlakla bağdaştırmam. Eğer böyle bir şey yapacaksam AK Parti kimliğini bırakırım. Bu kimliği bırakmaya niyetim yok ve olmayacak. AK Parti'nin almış olduğu karar benim de karardır. Sayın Recep Tayyip Erdoğan hepimizin adayıdır.

Üçüncüsü, kendi siyasi geleceğim konusunda ise beni tanıyanlar bilir Başbakanlığı bir hafta içinde bırakmış olan siyasi kişiliğin gelecek hesabı olmaz. Bunun herkes tarafından bilinmesini isterim.

MİLLETVEKİLİ ADAYI DEĞİLİM VE OLMAYACAĞIM
Kendi şahsi siyasi geleceğim hususunda da iki konuyu vurgulamak isterim. Önümüzdeki seçimler için milletvekili adayı değilim ve olmayacağım.

İki, böyle bir algı oluşmaması için de zikrederek söylüyorum. Seçim sonrasında da hiçbir mevki makam beklentim planım yoktur ve olmayacaktır. Bundan sonra siyasi faaliyete devam edecek miyim? Edeceğim. Çünkü ilkeler konusunda Türkiye'de dünya da kritik bir eşikten geçiyor. Tarih nehri akarken bu tarih nehrine kenardan bakmayı doğru olmam.

AK Parti gençlik kollarında söylediğim husus açık ve nettir. Tarihin arkasından koşulmaz, içinde koşulur önüne geçilir. Tarihin önüne geçecek olanlar kendi ilkeleriyle tutarlı olanlardır. Önümüzdeki dönemde başta zikrettiğim ilkeler ve AK Parti'nin ilkeleri konusunda yapılacak her faaliyete hiçbir mevki makam beklemeksizin gece gündüz katkıda bulunacağım. Çelişkili her tutumda da hiçbir tehdide kulak asmaksızın kaygılarımı ifade edeceğim. Bunları ilgili yetkililerle de gerekli gördüğümde kamuoyuyla paylaşacağım. Bizim iki merciye borcumuz vardır. Allah'a ve millete."

SONRAKİ HABER