Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Sedef Kabaş açıklaması

Gazeteci Sedef Kabaş'ın tutuklanması hakkında konuşan Erdoğan, "Şahsın amacının provokatörlük olduğu çok açık. Buradaki hakaret şahsımla ilgili değil, temsil ettiğim makama yöneliktir. Devleti yöneten Cumhurbaşkanlığı makamının hedef alınması söz konusu" şeklinde konuştu.

F5HABER F5HABER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Sedef Kabaş açıklaması

NTV-Star TV ortak yayınında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Sedef Kabaş'ın tutuklanmasına yönelik şunları söyledi:

Buradaki hakaret şahsımla ilgili değil, temsil ettiğim makama yöneliktir. Devleti yönetene Cumhurbaşkanlığı makamının hedef alınması söz konusu. Bu makamın izzetini korumakla görevliyiz. Bunu TCK 294. maddesi söylüyor. Hukuk neyi gerektiriyorsa yapılacaktır. Siyasette eleştiri olur ama bu temiz bir dille olmalı. Bunun ifade özgürlüğüyle alakası yok. CHP'nin Cumhurbaşkanı'na hakaretin suç olmaktan çıkarılması yönündeki teklifi ise tam bir garabet. Bu milletin seçilmiş iradesine hakaret etme lüksünüz olamaz. Yüzde 52 oy alara seçilmiş bir Cumhurbaşkanıyım. Benim nezdimde millete hakarettir, edepsizliktir bu sözler.

Kabul etseler de etmeseler de Recep Tayyip Erdoğan yüzde 52 oy ile seçilmiş Cumhurbaşkanıdır.

Bu suç cezasız kalmayacaktır. CHP'nin genel merkezine ahır yakıştırması yapanlara CHP iyi bakmaz. Biz onlar gibi hakarete değil, adalete başvuruyoruz. Bu konunun takipçisi olacağız.

"AMACI PROVOKATÖRLÜK"
Şahsın amacının provokatörlük olduğu çok açık. Bunu, sağlık kontrolü için polis eşliğinde hastaneye götürülürken kelepçesiz ellerini arkadan ters kelepçe vurulmuş algısı yaparken de gördük."

SONRAKİ HABER