için kaldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar: Salgın ile dünya yeni bir yol ayrımına geldi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 12. Büyükelçiler Konferansı’nda konuşuyor. "Salgınla birlikte dünyanın yeni bir yol ayrımına geldiğini görüyoruz. Uluslararası kuruluşlar yeni dönemi okumakta çaresiz kalıyor." diyen Erdoğan, "Hastalığın bir süre daha hayatımızı etkileyeceği anlaşılıyor. Ne zaman biteceği belli değil." ifadelerini kullandı.

F5HABER F5HABER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar: Salgın ile dünya yeni bir yol ayrımına geldi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki 12. Büyükelçiler Konferansı'na katıldı. Erdoğan, Karabağ ile ilgili olarak, "Azerbaycan topraklarının işgal edilmesine sessiz kalamazdık ve sessiz kalmadık. Biz şu anda Afganistan'dayız, Azerbaycan'dayız. Onlar bizim kardeşlerimiz, soydaşlarımız. Ermenistan'ın 28 yıllık zulmü karşısında Azerbaycanlı kardeşlerimiz kendi topraklarında değil, merkeze gelmek zorunda kaldılar. 28 yıl süren bu acımasız işgale Minsk Üçlüsü çözüm üretmedi. Hep oyalamaca. Azerbaycanlı kardeşlerimiz şimdi kendi göbeklerini kesti. Aliyev kardeşimizin yaptığı açıklamaları ekranda dinledik. Şuşa'nın kurtarılmasıyla sevincimiz arttı. İnşallah kısa sürede Azerbaycan'ın işgal altındaki toprakları sahiplerine teslim edilecek" dedi. 

Erdoğan'ın açıklamaları: 

Salgın sebebiyle sizleri istediğimiz tarzda ağırlamak mümkün olmadı maalesef. Her birinizi gayretleriniz emekleriniz için gönülden tebrik ediyorum. Bu ilk çevrimiçi konferans olmasının yanı sıra bu kapsamda yerli yazılımla gerçekleştirilen ilk resmi toplantıdır. Büyükelçilerimiz bu sene koronavirüs salgını ile de mücadele etmek zorunda kaldı. Muhalefetin bizi çekmek istediği tuzağa düşmedik. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin avantajları ile süreci yönettik. Yurt dışında vatandaşlarımızı da sahipsiz bırakmadık. Devletimizin yardım elini uzattık. 233 vatandaşımızı ambulans uçakla Türkiye'ye getirdik. Türkiye'den memleketlerine dönmek isteyen 90 ülkeden 38 bin yabancıya da destek sunduk. Diğer bakanlıklarımız ile THY, TİKA, Maarif Vakfı gibi kuruluşlarımız da çalışmalara katkı sundular.

KORONAVİRÜS SALGINI

Mücadele henüz bitmedi. Hastalığın bir süre daha bizimle olacağı görülüyor. Son haftalarda vaka sayıları ürkütücü boyutlara ulaştı. Karamsarlığa kapılmadan hareket ediyoruz. Temizlik, maske, mesafe kurallarına riayet ederek bu sıkıntılı sürecin de üstesinden geleceğimize inanıyorum. 

Haklı yerine güçlüyü, çoğunluk yerine azınlığı koruyan mevcut küresel sitemin aynı şekilde devam etmesi mümkün değildir. Bunu 'Dünya 5'ten büyüktür' diyerek ifade ediyoruz. Güç yerine adalet eksenli yeni bir yapılanmaya ihtiyaç duyulduğunu söylüyoruz. 

Siyasi ve ekonomik arenanın yeniden belirlendiği bir kavşaktayız. Ülkemiz maalesef gerek 2. Dünya Savaşı gerekse Soğuk Savaş sırasında fırsatları değerlendirememiştir. 

SURİYE VE LİBYA'DAKİ GELİŞMELER

Suriye'deki harekatlarla sadece DEAŞ'lı ve PKK/YPG'li teröristleri sınırlarımızdan uzaklaştırmakla kalmadık aynı zamanda 411 bin Suriyeli kardeşimizin de memleketlerine geri dönüşünü temin ettik. İdlib'de büyük bir göç dalgasının önüne geçtik. İnsani ve vicdani olarak Türkiye adım atmıştır. Suriye'de siyasi çözüm için ayrıca çaba gösteriyoruz. Libya'da sağladığımız destek, iç savaşa ve Trablus'un düşmesine engel oldu. Her alanda Libya'nın yanında olmaya devam edeceğiz. 

DOĞU AKDENİZ

Yunanistan ve Kıbrıs Rum Yönetimi'nin provokasyonlarına rağmen Doğu Akdeniz'de daima sabırlı davrandık. Müzakere masasından asla kaçmıyoruz. AB'nin stratejik körlükten bir an önce kurtulmasını diliyoruz. Konferans önerimiz sorunu diyalog ile çözme irademizin tezahürüdür. 

Karadeniz'deki doğalgaz rezervi irademizi daha da kuvvetlendirmiştir. Yakında Doğu Akdeniz'den de inşallah müjdeli haber alacağız. 

MİNSK ÜÇLÜSÜ ÇÖZÜM ÜRETMEDİ, AZERBAYCANLI KARDEŞLERİMİZ KENDİ GÖBEKLERİNİ KENDİLERİ KESTİ

Azerbaycan topraklarının işgal edilmesine sessiz kalamazdık ve sessiz kalmadık. Biz şu anda Afganistan'dayız, Azerbaycan'dayız. Onlar bizim kardeşlerimiz, soydaşlarımız. Ermenistan'ın 28 yıllık zulmü karşısında Azerbaycanlı kardeşlerimiz kendi topraklarında değil, merkeze gelmek zorunda kaldılar. 28 yıl süren bu acımasız işgale Minsk Üçlüsü çözüm üretmedi. Hep oyalamaca. Azerbaycanlı kardeşlerimiz şimdi kendi göbeklerini kesti. Aliyev kardeşimizin yaptığı açıklamaları ekranda dinledik. Şuşa'nın kurtarılmasıyla sevincimiz arttı. İnşallah kısa sürede Azerbaycan'ın işgal altındaki toprakları sahiplerine teslim edilecek.

AB'YE 'İSLAM DÜŞMANLIĞI' TEPKİSİ

Devlet başkanlığı düzeyinde körükleniyor. Türkiye'nin sınır dışı ettiği yabancı terörist savaşçıların yurt dışında elini kolunu sallayarak eylem yapmasını anlayamıyoruz. İslam düşmanlığıyla mücadele etmek, hem inancımızın hem de yurt dışındaki vatandaşlarımıza karşı sorumluluğumuzun gereğidir.

Bürokrasimizin vatandaşa tepeden bakan tavrına son verdik. Devletimizin kapılarını insanımızın tamamına sonuna kadar açma talimatını verdik. Bürokraside de çözüm odaklı, insan odaklı bir tavır bekliyoruz. Kendini resepsiyonlara hapseden anlayışın başarı şansı yoktur. 

SONRAKİ HABER